Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem si film užil stejně jako před léty. Jeden z nejlepších dílů série. Surrealistický gejzír s nádechem gothického horroru. Protože Freddy využívá snů nenarozeného syna Alice, stírají se hranice mezi snem a skutečností. Smršť skvělých nápadů - oživlé auto a především motorka, comicsové dobrodružství s temným koncem, tajuplný a strašidelný ústav nebo vrcholný souboj Freddyho s Alicí a Jacobem, vtipný Freddy (připomněl v jistých chvílích Pinheada), výborná kamera, slušná hudba. ,,Je to kluk, Alice!" ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy se popáté vrací... A počtrvté (musím vyjmout nepodařenou dvojku) skvěle. Nekonvenční nápad se sny nenarozeného dítěte, poodhrnutí tajemství Freddyho původu (které bylo nakonec rozpracováno v už ne tak dokonalé 6) a téměř psychedelický závěr, to vše vám nedovolí vydechnout...jedna, dvě, Freddy už jde ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Originalita sice stále neklesá, ale jednotlivé způsoby úmrtí, které dělají mimochodem "Noční můru" tak výjimečnou, chvílemi působí, jako by je někdo narychlo vymýšlel při nedělním obědě. Nojo, jednička a trojka nasadily až příliš vysokou laťku. Navíc je mi blonďatá Alice v porovnání s kudrnatou tmavovláskou Nancy nesympatická jako psovi koupání. Ale abych jen nekritizovala... Hudba opět dokonalá a scény, kdy Freddy vylézá z těla hlavní hrdinky (ať už z dělohy nebo obličeje) jsou prostě eňo-ňůňo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama