Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Očekávání malé, zážitek velký. Chvíli jsem dokonce uvažoval o plném počtu. Z kriminálky ve stylu Julie Lescaut se vyklubala slušná krimi zápletka se strhujícím spádem a slušnou dávkou napětí. Akce není přehrávaná, krimi případ překombinovaný, zkrátka jsem tomu věřil. Chlápek se dostane do křížku s policií, když je vydíráním nucen pomoci zločinci. Prokázat pak svou nevinu nebude žádná sranda. Je to malý velký film. Ostatně Fred Cavayé má už podobný scénář na svědomí. Oproti Pour Elle a Next Three Days tenhle kousek vyniká tempem a kratší stopáží. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 8 | hudba 8 | humor 0 | akce 8 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Tohle si já nechám Líbit! Super Nářez! Od začátku do Konce.. Jsem byl v napětí, Potil jsem se.. Vypoužil jsem jeden celý Deodorant.. to se zkratka nedalo.. Takhle spocenu prdel jsem neměl ani nepamatuju.. A poslední Půl hodinka je Vrchol, Skvost Všech Akčních Filmů... 84 minutová Extáze! Amerika na Francouze a Seveřany Zkratka Nemá! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Renesance kriminálního žánru ve Francii je v posledních letech spojovaná především se jménem Oliviera Marchala, ale v mých očích ho předčí můj nejnovější objev Fred Cavayé. Viděl jsem už jeho Nevinnou a řekl jsem si, že tenhle režisér umí a stojí za pozornost. Se svým Limitem mě nejenže nezklamal, ale dokonce výrazně překvapil. Není to žádné umělecké veledílo, nýbrž perfektně šlapající žánrový kousek z oblasti akční krimi. Už víckrát jsem napsal, že akční filmy v mých očích obvykle sráží fakt, že si plně vystačí s vlastní akcí a s tím ostatním, tzn. s hereckými výkony a především se scénářem, si nelámou hlavu. Tady to neplatí, nemusíte se kladivem mlátit do hlavy, abyste akceptovali ty nesmyslné motivace, hloupé jednání a stupidní děj. Přiměřeně krátký adrenalinem nabitý film, kde je obyčejný chlápek a otec rodiny z ničeho nic vržený do světa zločinu a musí se zoufale snažit, aby neztratil nejen svou pověst, ale i svůj život a život svých nejbližších. Ne že bych tady nenašel menší logické zkraty, ale v rámci žánru jsou to naprosto opomenutelné detaily. Převážnou většinu mnohem slavnějších akčních titulů nechává Limit daleko za sebou v poli poražených. Dobře typově vybraní neznámí herci, scénář, který umí překvapit a hlavně nenechá vydechnout, dynamická režie, to všechno dělá z Limitu zážitek, jaký se v případě neznámého titulu podaří jen jednou za čas. Celkový dojem: 90 %. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Limit je čistokrevná našlapaná akce z francouzských dílen kriminálních a akčních snímků. Nevěřil jsem tomu, ale je tomu skutečně tak. Zároveň ukazuje, čeho všeho je schopen člověk, když mu vezmou jeho drahou druhou polovičku. Francouzi tohle prostě umí a tady to dokazují od první do poslední minuty. A to se mi na Limitu líbilo nejvíc, spád jako prace, žádné zbytečné obkecávačky, jen akce, sprint, akce, sprint. Stopáž něco přes hodinu navíc dělá film ještě více poutavým, protože pořád se něco děje a když to skončí, uvědomíte si, že i do tak "málo" minut se vešlo všechno. Proto hodně silný čtyři hvězdy a několik propocených triček s kriglem potu k tomu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď sa mi to zdalo ako bežný akčný film s únosom, ktorý po chvíli strácal zmysel, tak sa veci príjemne zvrtli a skomplikovali. Už to nebolo len o tom, ako daddy zachraňuje svoju rodinu. Za Elenu Anaya stálo to riziko, k tomu ešte dve drsné policajtky a skoky ako v matrixe, celkovo oceňujem túto akčnú lahôdku značne nadpriemerne. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama