Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

zdenny 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku (a vzhledem k mému tehdejšímu věku) bych tento film hodnotil silněji. Jenže, když se na to podívám dnes, nemůžu stoprocentně říct, že jde o taneční film. Akcí tohoto typu tam fakt moc není. Film není stoprocentně ani o tom, že dokážete vše, co si předsedáte. Na to byla hlavní hrdinka moc nesmělá a nerozhodná. Castingovou zkoušku jí zařídil její přítel. Takže se dá říct, že kdyby jej nebylo, roztomilá dívka by dodnes dělala svářečku. Jinak byl film nabitý nestárnoucími osmdesátkovými hity. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, a to už od prvních vteřin, skvělá taneční vystoupení, také od první chvíle, a navíc výtečná atmosféra 80. let, která je tady nádherně koncentrovaná. Tohle není film, který by mě okouzlil svým příběhem, i když ten je naivně roztomilý, ale prostě tím, jaké prostředí zachycuje, jakou dobu a s jakými postavami. Jennifer Beals je kouzelná! ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak třeba tenhle film bych dal z fleku do top 200 nejhorších filmů. No co může být horšího, než když svářečka z fabriky tančí v noci v luxusním baru. Tento stupid námět nemohl napadnout nikoho menšího, než Jerry Bruckheimera a jeho partáka, dnes již zesnulého Dona Simpsona. Hoši, jako máte v hlavě nebo jste to fakt mysleli vážně?! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Ne, že bych neměla ráda muzikály, ale tento mě dějově neoslovil, no a ta hudba - ten styl není moje parketa. Zkrátka pro mě nic moc. (Zajímavé ovšem je hodnocení ostatních kolegů, kteří se dost blíží tomu mému, ačkoliv tento film obdržel 1 Oscara za píseň "Flashdance" a 3 nominace na Oscara. ) Z toho je jasně vidět, že ne vždy má divák stejný názor jako porota FF. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Během prvních dvou týdnů po vydání se prodalo 700 tisíc kopií soundtracku k filmu. (don corleone)
  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Kevin Costner neuspěl v konkurzu na postavu Nicka Hurleyho. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama