Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Jsem popravdě dost rozpačitý nad hodnocením Aangovy nástupkyně. Rozhodně se tvůrcům povedlo vzít to trochu z jiného úhlu a zároveň zachovat rozmanitost charakterů a zajímavou příběhovou linku, avšak nejenom, že je nová avatarka pořádně otravná, ale i velice sympatický nadhled a hravost, jež byly vlastní jejímu předchůdci, zde absentují. Z poměrně nezodpovědného rozpustilého býložrouta se stala psychicky labilní teenagerka. A to nezachrání ani strýček Iroh. Book One [80%], Book Two [65%] Ackoliv se treti kniha znacne odpoutava od nudnosti te druhe a odvazuje se vplout do vod filozofie a nejednoznacnych zaporaku, stale to neni uplne ono. Obzvlaste neschopnost scenaristu resit problemy racionalne, nikoliv stylem "Juu, najednou jsem nasel novou schopnost, jez vsechno resi.", kazi dojem. Uz je ale znat narust kvality, ktery se plne projevi ve ctvrte knize, kde Korra dostane poradne na sisku a konecne zacne pouzivat mozek. Ke slovu se tak dostavaji i ty zajimavejsi upozadenejsi charaktery, jejichz eskapady vyvazuji depikci psychicke promeny hlavni protagonistky. Mno a finale predstavuje definici epicnosti. Posledni ctyri epizody jsem zhltl jako malinu. Book Three [75%], Book Four [90%] ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak původního Airbendera jsem měl radši, ale po čtyřech dílech je asi ještě brzo na nějaké ortely (ale tuším že tak dobré postavy jakou byla Toph Bei Fong se už asi nedočkáme). Takže zatím ne zklamání, ale spokojenost taky ne. Uvidíme.... UPDATE: Poslední dvouepizoda to posunula o ligu výš, škoda jen, že vše předešlé byla jen epizodní výplň jarní sezóny na Nicku. - 60 % ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Na začátku každé epizody seriálu jsou postavy ovládající živly, a to vládce vzduchu Aang, vládce vody Korra, vládce země Kyoshi a vládce ohně Roku. (cvaky32)
  • Otcem Lin je muž zvaný Kanto, kterého Toph krátce zmiňuje ve čtvrté sérii. Identita otce Suyin není známa. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama