Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Mezi seriály to má pořád vysokou úroveň, ale nedosahuje to kvalit, vtipnosti a zábavnosti původního avatara. Zde se tvůrci snaží víc zacílit na náctileté publikum, které chce cool hrdiny jako známé postavy bojující v aréně. I zasazení příběhu do města a větší míra technologií a luxusu je snahou o přiblížení se současné civilizaci a tím oslovení náctiletého publika. Původní avatar měl kouzlo, mytologii a jakousi magičnost jiného světa, kterou zde postrádám. Nejradši bych dala tři a půl hvězdičky, ale tak pořád se jedná o avatara a jsem ráda za pokračování, třeba že v takové formě. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračování Avatara? Bál jsem se, že to pokazí, ale vyhlížel jsem ho. Nakonec se ukázalo, že se povedlo. Korru teda moc nemusím, ale příběh je dobrý a příjde mi to akčnější než původní Avatar. První série s Amonem byla perfektní a hlavně Amon byl výborný záporák. Druhá série mě už tolik nebavila a ty duchové mi tam moc nesedí. Ale přeci jen jsem si našel něco, proč koukat. A to byla Eska. Když jsem ji poprvé uviděl, tak jsem si řikal, že taková Aubrey by byla fajn jako její hlas. Když promluvila a slyšel jsem Aubrey moje srdce zaplesalo. Tipuji, že Aska ji byla napsána přímo na tělo. Jsem zvědav s čím příjdou ve třetí sérii. S1:85%, S2:75% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem a ani neznám Legendu o Aangovi. Ke Koře jsem se dostal v podstatě náhodou. Zkoukl první sérii a věděl, že pro mě nemá význam jít dál. Zajímavé, vtipné, akční, ale minulo se to u mě účinkem. Nejsem už to cílové publikum, bohužel. Ale zároveň objektivně nemohu hanit. V pohodě, umím si to v pohodě představit, před 20ti lety rozhodně :) ()

Eratashi

všechny recenze uživatele

Zatím po 4 dílech nebudu hodnotit. Aanga jsem ohodnotila právem 5 hvězdičkami, Korra si je ještě bude muset zasloužit. Očekávám, že to bude v přibližně ve stejné délce jako původní anime a proto se vztahy teprve rozvíjejí. Zatím soudím, že jde o velice podobnou strukturu. Korra je stejně živá jako Aang, lítá z jednoho problému do druhého, je postavena před silnějšího nepřítele jako Aang, akorát je všechno trochu víc zrychlené. Korra už si dokonce našla dva přátele. No uvidíme :-) ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jméno prvního avatara, Wana, má původ v čínštině, kde označuje 10 000 let, což je shodou okolností i doba, po které se ve světě avatara vyskytuje harmonická konvergence, kterou právě Wan zažil. Jde také o slovní hříčku, jelikož v angličtině zní jméno prvního avatara „Wan“ nápadně podobně jako „one“. (Azurovydrak)
  • Vládci živlů mohou kromě základních projevů své moci používat i tzv. „sub-elementy“, podřadné schopnosti, které se pojí k živlu, jež ovládají. Vládci vody dokáží pomocí své schopnosti léčit rány či ovládat duchy, mají též vlohy pro ovládání krve – velmi mocné schopnosti, jež byla prohlášena za nezákonnou. Vládci ohně dokáží vytvářet i přesměrovávat elektrické výboje, někteří umějí i pouhou myšlenkou vyvolat vzplanutí. Vládci země si zvládnou skrze výcvik osvojit ovládání kovů, s čímž jde ruku v ruce i vyvolání seismické vlny, která jim umožní si v mysli zhmotnit přesný obraz okolí. Hrstka výjimečně nadaných dokáže také vytvářet a ovládat lávu. Vládci vzduchu se umějí oprostit od svého fyzického těla a vyslat svou astrální projekci. V případě, že se naprosto oprostí od svého pozemské touhy a vstoupí do prázdna, se též mohou naučit nesmírně vzácnou schopnost – létat. (Azurovydrak)
  • Rami Malek, který v první sérii daboval postavu Tahna (probendera z týmu Vlčích netopýrů), si zahrál i ve filmu Twilight sága: Rozbřesk, část 2 (2012), kde ztvárnil upíra Benjamina. Benjamin dokáže ve filmu ovládat všechny čtyři živly – vodu, zemi, oheň i vzduch – tak jako avatar. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama