Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem méně než první Avatar. Asi mi chyběl ten nádech čistého fantasy, který prostě tohle steampunkové(?) prostředí postárádá. Ani Korra mi nebyla tak sympatická jako Aang. Jediná (pro mě) potencionálně zajímavá postava - generál Iroh se objevil až na chvíli v posledních dílech a měl opravdu málo prostoru. Celý smysl probending soubojů mi uniká, neboť to ani neukázalo žádné zajímavé souboje, prostě tam 6 lidí po sobě vrhalo oheň, vodu a hliněné kotouče. Zajímavější je tu ovšem záporák. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Book One - 90%: Dospělejší, dramatičtější a celkově mnohem celistvější příběh ze světa, kde pohybem ruky můžete vládnout ničivé síle pozemských elementů. Další návštěva avatarského univerza nabízí stejně vtipné a srdceryvné postavy, jako tomu bylo u svého předchůdce, plus pořádného záporáka již od prvního dílu. Zatímco Legend of Aang budoval mýtus okolo Firelorda Ozaye skrze dvě a půl řady, Amon nastupuje jako hurikán spravedlnosti, s odhodláním vymýtit "bending" z povrchu zemského za každou cenu. Příběh tak dostává mnohem temnější nádech, což ve spojení s propracovanějšími akčními sekvencemi už samo o sobě nabízí nejvyšší hodnocení. Děj první série krásně graduje od prvních krůčků, ať už se jedná učení se umění větru či lásku mezi Korrou a Makem, až do grandiózního finále, které svým podáním nahání husí kůži a slzy do očí. Nádhera. Book Two - 90%: Korra a svět, kde steampunková revoluce se střetává s magickou sílou elementů. dospěli do další fáze. Už to dávno není seriál původně mířený na dětské publikum a já jsem za to rád. Příběh je temný, dravý a opět o laťku lépe fungující, než jeho předchůdce. Největší pozitivum vidím pak ve vývoji postav, který je nenucený, v každém ohledu naprosto logický a donutí člověka si je zamilovat ještě více. Bohužel či bohudík, úplné představení spirituálního světa (velmi potěšil příběh prvního Avatara ála pocta Miyazakimu a asijské animaci celkově) sebou nese mnohé změny. Ke konci až tak razantní, že jsem měl pocit, jako kdybych sledoval finále Matrixu (což v mém případě není na škodu). Bohužel, epizod je na tak velký krok kupředu málo a snaha vyprávět něco tak monumentálního v tak krátkém časovém úseku místy nefunguje. I přes ta občasná zaškobrtnutí se stále jedná o nejlepší západní animovaný seriál, který svou hloubkou a pojetím strčí jakoukoliv (i tu orientální) konkurenci snadno do kapsy. A ano, podobně jako u zakončení Aangova dobrodružství, i zde se krájela cibule. Book Three - 100%: Ještě teď nedokáži popadnout dech. Absolutní anarchie nemusí být vždy na škodu... Book Four - 100%: Vynikající zakončení už tak famózního seriálu. Korasami rulez! ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Takhle se má dělat pokračování. Není to ždímání známého světa ale jeho rozvíjení a posun. Uplynulo 70 let a svět se změnil vyspěl a z čistě fantasy světa je ten tak trochu stempunkový svět. A i když se postavy z předchozí série objeví mají jen minimum prostoru a jen doplňují děj. Avatar Korra je úplně jiná než byl filosofující pacifista Aang. Je naivnější více zbrklá a chvílemi i nesnesitelná, ale i tak jí prostě fandíte. Hodně pomohla uzavřenost všech sérií. Nejzajímavější na tom celém je to, že Korra sama vlastně nezabila jedinou zápornou postavu tak jako to neudělal Aang. 90% p.s Hudba obou seriálů je famózní. ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Amon, jméno maskovaného vůdce klanu Equalistů, radikálních revolucionářů operujících v Republic City, lze přeložit jako "skrytý". (Conspi)
  • Ming-Hua byla původně navržena jako vládce krve, tvůrci seriálu se ale posléze rozhodli nepředstavovat po Amonovi dalšího padoucha, který by uměl ovládat krev. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama