Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (364)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Nóri mali akosi vždy peniaze a odhodlanie na podobné absurdné aktivity ďaleko od svojej vlasti. Od bojovníka proti maďarizácii Bjørnstjerneho Bjørnsona až po dnešné nórske fondy. Film je zaujímavý, pár vecí trochu kazí dojem (nič nie je jednoduchšie ako pod pazuchu chytiť žraloka modrého a vypitvať ho na palube, Herman Watzinger bol reálne asi najväčší fešák z expedície, tu ho hrá nevhodne vybraný pucko). Heyerdahlova metóda sa vždy javila ako veľmi nevedecká a dnes ju už veľa odborníkov spochybňuje, čomu sa asi netreba diviť. ()

classic 

všechny recenze uživatele

REŽISÉRI Joachim Rønning a Espen Sandberg dostali tentoraz na starosť JOHNNYHO DEPPA v nových PIRÁTOV KARIBIKU,čo je len dobre,lebo dobrodružstvá Kapitána Jacka Sparrowa potrebujú oprášiť,aby brázdil moria ako to urobila táto skupinka ľudí na čele s nórskym moreplavcom Thorom Heyerdahlom,ktorý si zaumienil jednu úlohu,ktorú chcel za každých okolností zvládnuť s niekoľkými kamarátmi na palube expedície Kon-Tiki z roku 1947,keď na replike inckej plte z balzového dreva prekonali vzdialenosť z Južnej Ameriky v prístave Callao( Peru) do Polynézie na ostrov Raroira,počas 101 dní,päťčlenná posádka uplavila 6 880 km! Thora hrá s veľkým zápalom nórsky herec Pål Sverre Hagen,ktorý vypadá ako RYAN GOSLING s nasadením ako Peter O'Toole z Lawrence of Arabia,ktorý sa podľa mňa inšpiroval Petrovou postavou,kríženec Ryana a Petra,nepoznám ho,ale podľa videnia odviedol kus roboty ako skutočný THOR,ktorý musel čeliť životnej skúške a odvahe! Ostatní herci ako členovia expedície sú skoro stále v tieni Thora,ktorý si takpovediac kradne film pre seba. Mimoriadna kamera,výprava a zvuk,ktoré pomáhajú sa vžiť do ich nasadenia,aj keď bývajú v obkľúčení nebezpečných žralokov,tak tieto scény sú adrenalínom potrebným aj pre diváka v obývačke,kde ja si potrpím na vizuálnu stránku filmu,a tento je tým,kto mi to dáva,díky. FILM ma bavil,pričom hluché miesta samozrejme sú,ale vynahrádza sa všetko pobytom na mori,ktoré sa s nimi mazliť nebude... Som rád,že aj škandinávska kinematografia je stále v kurze s kvalitnými snímkami.THANKS!!! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní norský snímek. Thor Heyerdahl se chce stát spisovatelem, napíše knihu o tom, že Tiki dokázal před 1500 lety přeplout na voru z Peru do Polynésie. Nikdo mu ale nechce vydat jeho knihu, protože téhle teorii nikdo nevěří. Thor se tak se svými přáteli rozhodne dokázat svojí teorii a postaví vor a vydá se na plavbu. Dokonce se vykašle i na manželku a děti, jen aby dokázal svoji teorii. Režisérsky, herecky i vizuálně je na tom film perfektně, hlavní hrdina Pål Sverre Valheim Hagen mi hodně připomínal Ryana Goslinga a navíc ho snad daboval i stejný herec. Film mi hodně připomínal snímek Pí a jeho život, to se také odehrávalo na moři, akorát místo přátel tam měl hlavní hrdina tygra :-D. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Norové jsou prostě hustí. Nejen že ze dřeva a provazů splácají absolutně neovladatelný vor, na kterém se vydají na to nejzapadlejší místo na planetě, ale ještě u toho předvádí nejultimátnější způsob lovení žraloků na světe. Prostě ho drapnou do ruky za ocas, vytáhnou z vody a v klidu mu nožem vyvrhnou střeva. Vsadím se že Roald Amundsen dělal to samé s polárními medvědy, když si táhl sáně na jižní pól. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat něco ve smyslu, že je Kon Tiki naprosto parádní dobrodružný snímek s norským Ryanem Goslingem, jenomže koukám, že se tu tím ohánějí všichni přede mnou! V tomto komentáři tak o Ryanu Goslingovi nepadne ani slovo. Navíc se na uživatele pravý Ryan Gosling šklebí z mé ikonky... No, nevadí! K pětihvězdí to dotáhla úchvatná hudba a nenucený režisérský minimalismus, který ze snímku paradoxně dělá asi nejepičtější evropské drama. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (22)

  • V dobe vydania to bol najdrahší nórsky film. (Arsenal83)
  • Pri strete so žralokom veľrybím môžeme vidieť, že vyfukuje vzduch ako veľryby, pričom to nie je možné, pretože je to ryba a nie cicavec. (ito7)
  • Natáčanie prebiehalo aj na exotických miestach v Thajsku a Maledivách, ďalej aj v New Yorku, nórskom Lillehammeri a Askeri, taktiež aj v Bulharsku či Švédsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama