Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (364)

HAL 

všechny recenze uživatele

Norové jsou prostě hustí. Nejen že ze dřeva a provazů splácají absolutně neovladatelný vor, na kterém se vydají na to nejzapadlejší místo na planetě, ale ještě u toho předvádí nejultimátnější způsob lovení žraloků na světe. Prostě ho drapnou do ruky za ocas, vytáhnou z vody a v klidu mu nožem vyvrhnou střeva. Vsadím se že Roald Amundsen dělal to samé s polárními medvědy, když si táhl sáně na jižní pól. 8/10 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento film je skutočným dôkazom toho, že napriek dokonale odvedenej filmárskej práce ostáva film melancholickým a pôsobí nudnejším dojmom. To že vidíte na vlastné oči, čo ste ešte nevideli a stávate sa svedkom prudko vyhrotených udalostí, ktoré vo vás vzbudia údiv zároveň pohlcuje nadmerné množstvo jednotvárnej plavby pripomínajúcu monotónnu plavbu loďky z papiera a tak vzrušenie opadá. Dalo by sa o tomto filme písať veľa, pretože je tu čo spomenúť, čo z časti bolo aj jeho naplnením keďže pôsobil dokumentárne, ale ťažko veriť, tomu že sa to v skutočnosti odohralo. Pre mňa patrí k jedným z najlepších životopisných filmov, ktoré som videl, ale na to aby som mu dal najvyššie hodnotenie som ešte "nedozrel". Tým myslím, že niektoré filmy oslovia mladšiu časť populácie a niektoré filmy zas staršiu časť populácie a tento určite je pre tých o niečo starších. 60% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCETE, ABY LIDÉ PŘIJALI VAŠI TEORII? TAK PLUJTE Z PERU DO POLYNÉSIE NA BALZOVÉM VORU. HODNĚ ŠTĚSTÍ“...... /// Postavit vor a odplout do západu slunce, tak jako Tiky před 1500 lety…. Mý srdce dobrodruha tluče jako kráva (hmm..). TOUHA SPLYNOUT S PŘÍRODOU… vědecká expedice, která přináší napětí, radost, ale hlavně nadměrnou dávku vodního dobrodružství. Moře má totiž svoje pravidla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Viděl jsem tenhle dokument a četl knihu „Ve znamení Kon-Tiki“, kterou napsal Thor Heyerdahl. 2.) Hledám způsob, jak utužit kamarádství. 3.) Thx za titule ,,zmokla.slepice“, ,,jvps“ a ,,bandolier.wz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr by som sa rád vyjadril k dlhým intrám podobných dobrodružných filmov. Pre niekoho možno zbytočne dlhých a nič neriešiacich, podľa mňa však takéto "zdržovanie" skvele zvyšuje napätie pred nadchádzajúcim dobrodružstvom. Na oceáne sa posádka potom prekvapivo viac zaoberá nebezpečenstvom podvodnej fauny, ako počasím a ak by to nebolo podľa skutočnej udalosti, ťažko by sme prežitiu posádky v istých momentoch uverili. Asi som čakal niečo ezoterickejšie a artovejšie, podobný konvenčný štýl je ale aspoň stávka na istotu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár dokumentárnych záberov na konci osviežilo film ako na hojdačke, kde sa strieda napätie z väčších rýb s nudou na slnku a pohľadom na nekonečnú vodu, pretože ide o príbeh o dobrodružstve pár Škandinávcov, ktorí mali to šťastie vidieť teplé more. Nie je bez zaujímavosti, že taký bláznivý počin vykonal človek, ktorý sa v detstve dvakrát takmer utopil a vodu nenávidel, iné tekutiny už menej. Film o tom, že všetko je možné, vždy ale treba šťastie a najväčším šťastím v takých situáciách býva, keď konečne uvidíš vtáka. A nemusíš preto ísť ani na pochod. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (22)

  • Thor Heyerdahl absolvoval tuto expedici s hodinkami značky Eterna. Firma začala mimo jiné vyrábět řadu hodinek KonTiki jako odkaz na tuto událost. Tato řada je také výjimečná tím, že každý z modelů má nerezové dýnko hodinek ozdobeno medailonkem s reliéfem zobrazujícícím legendární vor Thora Heyerdala. (Jizni Tlapa)
  • Pri strete so žralokom veľrybím môžeme vidieť, že vyfukuje vzduch ako veľryby, pričom to nie je možné, pretože je to ryba a nie cicavec. (ito7)
  • V roku 2006 Olav Heyerdahl, vnuk Thora Heyerdahla, podnikol rovnakú cestu cez Tichý oceán z Peru do Polynézie ako poctu pôvodnej ceste. Vznikol o tom dokumentárny seriál Tangaroa (2007). (Arsenal83)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama