Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je srovnávání s Tygrem a drakem či s Hrdinou úplně mimo mísu. Ve Válečníkovi chybí takový ten fantasy přesah a tím je Válečník mnohem více realistický. Děj Válečníka je strhující od začátku do konce. Každá postava je jasně charakterizovaná, takže si rychle každý najde svého oblíbence. Jednání postav je až moc ´asijské´. Na jedné straně sebeobětování až za cenu sebezničení, na druhou stranu úplné pohrdání cizím lidským životem. Větší úctu si dokážou navzájem vzdát nepřátelé než členové vlastní družiny. Souboje a bitky jsou natočeny naturalisticky a umělou krví se nešetří. V akci uvidíme zajímavou škálu exotických zbraní. A třeba o kopí jsem si myslel, že je to jen neohrabaná zbraň posledního pěšáka. Tenhle film mě přesvědčil o opaku. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva poetický príbeh ako bol Hrdina bude sklamaný. Válečník je bojový film s množstvom krvi /ktorá by stačila aj na tri podobné filmy/, zbraní a špiny. Nechýba múdry vojvodca, udatný vojak a krásna žena. Ku cti scenáru slúži, že charaktery jednotlivých hrdinov nie sú prvoplánovo jasné a tak nič nie je vopred dané. Jemne naznačený príbeh lásky a prekvapivý záver iba potešia. Bojové scény sú však natočené príliš zblízka a nastrihané zmätočne – preto *** a ¾ . ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, na ktoré som narazil náhodou na webe a následne (keďže tam bola Zhang) som si kúpil DVD. Jednoduchý príbeh hŕstky kórejcov o záchrane vlastných krkov prostredníctvom únosu mingskej princeznej Yuanom je natočený spôsobom, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani najväčšie veľkofilmy Hollywoodu. Neustále strety s mongolmi sú naozaj krvavé a realistické, choreograficky výborne zvládnuté a veľmi presvedčivé. Film s posolstvom o sile priateľstva a hrdinstve, ktoré musí skončiť hrdinskou smrťou. Celkovo neznámi herci tu excelujú a v každej z postáv sa jej charakter vyvíja, alebo skôr ukazuje svoju skutočnú tvár. Z generála Choi sa stáva tvrdohlavý sebec, ktorý na úkor svojej neomylnosti nechá pobiť časť jednotky, z Yeosola, tichého otroka sa stane neprekonateľná war machine a úplne najlepší je Jinlip - tichý lukostrelec, ktorý sa stane nepísaným vodcom preživších obrancov v rozpadnutej pevnosti, ktorú sa márne snažia ubrániť. Zhang Ziyi od ktorej som čakal trochu viac si tu vyskúšala kópiu svojej Yen Yu z Tigra a Draka, avšak ku koncu to tiež rozbalila. Pokiaľ by som to mal porovnávať s TaD a Hrdinom tak poradie by bolo asi 1. TaD, 2. Musa 3. Hrdina ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hutný bojový film, jehož nadprůměrná stopáž nemá díky mnoha akčním sekvencím a přiměřenému tempu přesně balancujícímu na hraně svižnosti a detailnosti, ani možnost začít nudit. Tomu je až s podivem, neboť děj je dosti povrchní a lineární, okatě využívá klasických hrdinných klišé a na druhé straně není ani opředen výsostnou poetikou, či hlubším filozofickým posláním (proto je srovnání s Tygrem a Drakem, Hrdinou, či Klanem létajících dýk naprosto nemístné). Kritiky nemůžu ušetřit ani akční scény, které by ocenily více přehlednějších záběrů polocelku namísto chaotického stříhání v detailech. Jedině velice podařený závěr, který konečně předvádí nějaký cit pro estetiku (kontrast sněhu s ohněm) a emocionální náboj, mě tak tak přesvědčil k přiložení chabé čtvrté hvězdy. 7/10 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Mělo to být velké epické drama. Místo velkého boomu přišla spleť událostí, jež se nestala ani Mojžíšovi, když vyváděl Hospodinův lid z Egypta. Sem, tam a zase zpátky. Pan "rejža" Kim uvedl a řídil naprosto skvěle prvních 30 minut filmu, pak začal neřízený chaos, jehož strůjcem byla pěkná tvářička nosící pěkný háv, zřevně od Prady. Také mne pobavil a zaujal korejský Chuck Norris, který se svým kopím zacházel stejně dobře, jako proradné sojka se Svým zobákem při bonzováním Krakonošovi. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno