Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Áááále, jestli tohle měl být pokus o hlubokomyslnou sondu do ztracené duše jednoho teenagera, tak je to hodně laciné. Z mého pohledu je hlavní hrdina pouze nehorázný flákač, který mi jen těžko může být sympatický (ačkoliv může být talentovaný, literatury znalý či nadmíru vnímavý). Může to být dáno tím, že režisér prakticky vůbec nevysvětluje, z čeho by onen laxní a fatalistický přístup ke světu mohl vycházet. Letmo je v příběhu naznačen vztah s otcem a následně otčímem či situace v rodině, což mi ovšem naprosto nestačí. A navíc je to zakončeno tím hloupoučkým "hepáčem", který se tam vůbec nehodí a pouze a jen naznačuje, že v životě vždy dostanete druhou šanci a také, že vše lze dohnat za "3 týdny" - směšná a nebezpečná myšlenka. Myslím, že výrazně lepší studii zmatené duše dospívajícího člověka lze nalézt ve snímku "Něco jako komedie" - taktéž s Emmou Roberts. Škoda, dosti jsem se těšil. 4/10! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, je to také o ničom. Dejová linka až tak prevratná nie je a niekedy je film až príliš jednoduchý alebo sa tam nič nedeje. Celé to ťahá sympatické ústredné duo a soundtrack. Je to priemerné, no miestami som uvažoval aj nad 4*, keďže som sa v tom tak trochu videl, no budem viacej objektívny - slušné tri. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že si ten film hraje na něco, co není. Po úvodní úvaze hlavního představitele jsem nabyla dojmu, že půjde o hluboké procítění o smyslu a pomíjivosti života, ale po chvíli to na mě jen zanechalo dojem rozmazleného děcka, kterej jen neví, co se životem. Tento film je jen nafouklá lesklá bublina, která po chvíli praskne a nic po sobě nezanechá. Ztráta času, nedoporučuji. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl nějak hluboký film (už proto, že hlavní postava je zkrátka jen rozervaný puberťák, který nezapadá mezi své vrstevníky a hledá svou cestu), ale svým způsobem se dá říct, že je to film o hledání a nalezení smyslu života. Navíc celý příběh je podaný přirozeně a lidsky, a zkrátka je to příjemná podívaná od začátku do konce. Freddie Highmore je sympaťák a bylo zajímavé ho vidět v dospělejší roli (pamatovala jsem si ho pouze jako dětského hrdinu z Melodie mého srdce a Karlíka a továrny na čokoládu). Emmu Roberts mám navíc taky ráda. Takže za mě to byl nadprůměrný filmový zážitek. ~(4,0)~ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama