Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemám obecně v lásce české filmy, natáčené v zahraničí. Proč si filmaři a herci chudinky kazí případnou dovolenou prací. Proto jsem se vyhýbal i tomuto, obzvláště, když "jedničku" považuji za slabou. Chvílemi jsem si ale říkal, že je film fajn, obzvláště do poloviny děje, tedy do odletu. Pak jsem ale pochopil i já důvod zdejšího nízkého hodnocení. Zmatený děj, vtip velmi zřídka, nepochopitelné skákání mezi scénami v Maroku a Česku, jakýsi pokus o grotesku, celkově slabý scénář. Ovšem několikrát jsem se zasmál, hlavně díky Jiřímu Bartoškovi, hezky zahrál také Jiří Langmajer, Oldřich Kaiser a výstřih Terezy Kostkové. Zato čeština Kamily Magálové mi trhala uši. Jednou a dost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne". ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se snaží být zajímavý exotikou a také akčností, z čehož mám pocit, že už Poledňáková prostě nevěděla, jak by to ozvláštnila. Po zhlédnutí tohoto filmu už tak nějak doufám, že nebude raději nic dalšího natáčet, protože i když mě někteří herci opět docela bavili - s Bartoškou v čele - je to jinak tragédie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Poledňáková se na stará kolena snaží nejspíš přiblížit Troškovi. Na tomto filmu není ani zbla vtipného. Překarikované postavy se jen tak potácejí a zesměšňují sebe i český film. K tomu si připočtěte nechutný product placement co půl minuty a máte tady další divácky úspěšný film - bohužel. :( Hvězda za lokace a kameru. Režisérka se nadobro zaprodala. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Poledňáková prakticky kopíruje patent jedničky, primitívne líčenie vzťahov a rádoby z nej vyplývajúcej cynickej poetičnosti je predobrazená opäť raz na nízkej, až dementnej intelektuálnej úrovni. Lenže ak tento patent funguje a diváci do toho kina prídu a na tých mdlých televíznych obrazovkách to neprepínajú, nad čím treba tak horekovať? Ale ak sa ma niekto spýta, prečo tak rešpektovaní herci ako Magálová a spol. s týmto participujú, inak ako o peniazoch ten zmyslový problém podstaty nevidím. Či ma chce niekto presvedčiť, že vážené "osobnosti" zo seba vydávajú dušu, baví ich natáčanie a uvedomujú si dôsledky takejto spolupráce v kontradikcii zušľachtilého remesla, ktorému tak kedysi odovzdali svoje ja? Nech každý sám posúdi. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)
  • Natáčení filmu začalo v srpnu 2011 v Praze. O měsíc později se celý štáb přesunul do Maroka. Scéna v přístavu se točila v Essauiře, většina dalších záběrů v Marrakéši. Zajímavé bylo, že společně s českým filmem se zde natáčeli tři další snímky. (Robbi)
  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama