Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Představte si scénu. Kluka chce sežrat dinosaurus, v poslední vteřině tam vtrhne zvukař a takovym tim velkým mikrofonem jak drží nad záběrem dinosaura majzne. Pak řekne něco ve smyslu:"zachraňte se, tohle je za Dejva" a rozběhne se za nimi. Tim mikrofonem mezi tím likviduje ty minisaury jak v nějaký videohře z devadesátek a by se pak dostal do jejich doupěte, kde se na něho vrhnou všichni najednou, střih. Vidíte ve finále prdajls a přitom se smějete, jestli nejste zhulený. Takový pocit tenhle film vyvolá a tahle scéna přesně snímek definuje. Bohužel s rozdílem, že většinou film není vtipný a už vůbec ne nějak akční nebo dobrodružný. Na nedělní odpoledne k práci asi dobrý, pokud ho ale budete sledovat na 100%, tak vás bude bolet hlava, a to nejen kvůli roztěkaný kameře. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší nelogický found footage snímok, ktorý po všetkých tých duchoch, zombie a iných monštrách, vsadil na tie, ktoré tu niekedy skutočne pobehovali. A nešlo sa na to zle. Príbeh začínal byť pútavý a ja osobne všetky tie Stratené svety milujem. Lenže. Lenže, kúzlo nikdy netrvá večne ( teda aspoň pri väčšine filmových produkcií ) a s ubiehajúcimi minútami film padá do nezáživnosti a vzniká z toho akýsi prečudesný guláš. Poviem to zas, nie prvý ani posledný krát, ale niektoré príbehy proste treba natočiť klasickou formou. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zcela tradiční (dobrodružně) hororová found footage expedice do lesů. Jen si na místo duchů / čarodějnice / yettiho / zabijáka dosaďte dinosaury. Prostředí je pěkné, triky o něco méně, ale to by zas tak nevadilo, tvůrci to naštěstí s ukazováním prehistorických zvířátek nijak nepřehánějí. Co film posílá do podprůměru, jsou postavy. K žádné z nich si divák nevybuduje jakýkoli pozitivní vztah. A závěrečná dvacetiminutovka, to je tak krystalické klišé na klišé, že to dokonce i v tomto žánru docela vadí. Že se jedná o nejlepší hraný film s dinosaury od dob Jurských parků, to je asi pravda, nicméně výpovědní hodnota takového tvrzení je směšně nízká. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Filmy s dinosaury jsou hrozně nevyužité téma, a proto jsem se celkem těšil. Jde sice o ohranou found footage v této době, ale podle mého jedna z těch lepších. Zápletka není nějak moc záživná, prostředí je průměrné a herecké výkony neurazí. Dinosauři se párkrát objeví a to si divák přeje. Zpracování bylo docela dobré, takže s tím problém nebyl. Jelikož je dinosauří téma nevyužité, tak jako divák tohoto druhu nemůžu být zklamán. Po Jurským Parku nebylo nic, což dokazuje své. Na nízkorozpočtovou záležitost slušná podívaná. Od teď budu doufat v nějaký trhák o dinosaurech s daleko vyšším rozpočtem, ale bůh ví kdy se dočkám.. 6/10 = 60% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Jurského parku. Snaha o zvýšení dramatičnosti použitím roztřesené, dokumentární kamery tentokrát nevyšlo.. Triky jsou na úrovni roku 1993, kdy vznikl první Spielbergům trhák o dinosaurech. Nesnesitelné kecy typu: "Jsme tady v bezpečí?" nebo "Musíme pryč" a "Mám tě rád tati" a "Není to tu bezpečné " (hláška z doby, kdy je už polovina expedice sežraná dinosaury), je tady požehnaně! Takže jediná hvězda je za krásnou přírodu, která je tu k vidění a za malého Dina, coby domácího mazlíčka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno