Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomeňte na hodné džiny, tak jak je znáte z pohádek. Ve skutečnosti jsou džinové hrozivé bytosti obývající prostor mezi světy a toužící po jediném: skrze splněná přání otevřít dveře do těchto světů a ovládnout je. Alex Amberson (Tammy Lauren) pracující jako odhadkyně pro významnou aukční síň má tuto skutečnost brzy poznat na vlastní kůži. Dostane totiž k prozkoumání velký opál, ve kterém je jeden z džinů po staletí uvězněn a během průzkumu ho mimoděk probudí. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Terva 

všechny recenze uživatele

..........Kdysi, v době před začátkem času, vdechl Bůh život Vesmíru.....ze světla se zrodili Andělé, ze země Lidé a z ohně se zrodili Djinnové.......... Film začíná slušným masakrem v Indii roku 1127. Pak se nám děj přesune do.....ano ameriky v současnosti. CITÁT - Zbavím vás utrpení, ale musíte mě o to požádat.......... I když tu působí spousta lidí z odkazy na jiné horory - třeba Robert Englund ( Freddy Krueger ) nebo Ves Craven je tento snímek spíše průměrnou podívanou. Ale hlavní záporák, Wishmaster, je charismatický ( bez toho hlasu ) a to je dostatečné lákadlo. Ten kdo probudí Djinna, tomu budou splněna tři přání a to doslova. Ale pozor má to i háček, při třetím přání se probudí legie Djinnů a ovládnou svět. Víte, jaký mám já přání ? No, nic, někdy příště. Plnění přání našeho Djinna jsou dvojsmyslná, krutá a mnohdy ironická. Díky tomu máte chuť se i někdy zasmát. Třeba scéna, kde se matka Nicka Merritta nechá pojistit na milion dolarů. Pak na sebe Djinn vezme lidskou podobu a stoupne úmrtnost. CITÁT - Děkuji vám za spolupráci.......... Alexandra ( Tammy Lauren ) , která Djinna vyvolala se s ním konečně setkává a musí si přát tři přání. Všichni víme, co to znamená, ale nevíme jak si s tím poradí. CITÁT - Jak si přeješ.......... A jak to tak je, masakrem to začalo, masakrem to končí. CITÁT - Přejete si snad něco jiného ?.......... Djinna si zahrál Andrew Divoff. Hudbu dělal Harry Manfredini a ve filmu, mimo jiné, zazní song Listen to the heart od skupiny Mötorhead. http://www.youtube.com/watch?v=VNCURHywNbM ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bravúrny starosvetský slasher. Poctivá práca s maskami, ručnými efektami, umelou krvou a k tomu ešte charizmatický ústredný zabijak a kvantum hororových legiend v podporných rolách (mnohé ale vychádzajú navnivoč, taký Ted Raimi je trestuhodne premárnený, aj Englund by si zaslúžil väčší priestor). Chýbajú tu azda len nahotinky. Príbeh je skvelo napísaný, mytológia premyslená a záver je dostatočne prekvapujúci. Akurát Andrew Divoff bez masky džina mi nesedel. ()

Reklama

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Na základce jsme kdysi měli jako povinnou četbu knihu pohádek Dary krále džinů a faktem bylo, že mi ve věku asi devíti nebo desíti let moc pohádkové nepřišli, ti džinové a ghúlové byly strašidelní. Dnes jsem už velký a nebojím se. Džin v tomto snímku není o nic míň děsivější, ale jeho příběh v podání démonického Andewa Divoffa je skutečně suprová zábava:-) A každej komu něco říkají jména Wes Craven, Peter Atkins, Robert Englund, Ted Raimi a Tony Todd k tomuto počinu určině rádi přičichnou. Neodpustím si ale malé rýpnutí do Petera Atkinse, jenž má na svědomí scénář. Schodou okolností je podepsaný i pod scénářem k filmu Hellraiser 3. - Peklo na Zemi a nemohl jsem si nevšimnout jistých podobností - vášnivý sběratel si obstará sochu, jejíž útroby jsou vězením pro neskutečné zlo, které je vypuštěno na svobodu nebo hromadný masakr. Jsou to sice prkotiny, ale přišlo mi to jako by se panu scénaristovi zastesklo po bubákovi s hřebíky v hlavě, kterého poslal na věčnost pomocí vesmírné lodi. Ale to jsem odběhl... Wishmaster je dobrý horor, který nabízí vše co mám rád – dobrého záporáka, skvělé masky, krvavé scény a černý humor. Doporučuji. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech musím jednu hvězdu přidat za poctivé masky, mechanické efekty a báječné gore. Jeden večírek u dvora ve starověku, druhý u pana Beaumonta (R.Englud) v současnosti. A copak mají společného? Šťavnatý masakr! Létající hlavy, stahování z kůže i masa (ten kostlivec byl fajn), mutace do krokodýlů a zrůd....považte jen, že klavír nemusí být jen na hraní, ale třeba i na trhání hlav. Nechybí ani vtipné momenty - ,,Přeji si, abyste prošel skrze mě." Oživlé sochy, vyzvracená kreatura připomínající Věc a odřezávání obličejů. Pro džina není těžké přinutit kohokoliv k vyřčení jakéhokoliv přání, když dotyčný neví, že ho to bude stát život. ,,Ano, chci přestat stárnout!" A navrch devadesátková hudba - Cellophane, Eating Crow či Southpaw - není sice úplně můj šálek, ale Mötorhead jsem si při závěrečných titulkách vychutnal! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela solidní horor s fantasy námětem jak z osmdesátých let, kde ale místo džina řídili řezníci jako Pinhead nebo Freddy. Samotná postava džina je tady moc pěkně udělaná a je to asi to nejlepší, co se v tomhle hororu dá vidět, on totiž nejenže je děsně zlomyslnej hajzl, kterej si přání vždycky vyloží tim nejkrvavějším a nejbolestnějším způsobem jakým to jde, ale ještě je to výborně temná postava a to i pokud je zrovna v lidský podobě a jeho hlas a dikce je naprosto výborná. Nicméně druhá věc je, že jinak ten film už za moc nestojí, jelikož herci včetně hlavní postavy i Roberta Englunda (nic nečekanýho, jelikož nemá svojí rukavici, klobouk a červenočerně proužkovanej svetr) děsně přehrávaj a jsou někdy vyloženě trapný a děj krom pár kouzel džina a závěrečných orgií nic víc nenabídne, krom toho triky na rok 97 fakt ubohý, pokud nepočítám gore, ty docela ušly ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z členů natáčecího štábu si ve filmu zahráli cameo. (Chatterer)

Reklama

Reklama