Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Pro mě slabší odvar filmu The Den. Party, nadržené náctky, opovrhování rodiči. Náhled do života kamarádek, jejíž osud nestane se zrovna radostným. První 3/4 filmu jen hlasitě oddychuji a kroutím hlavou nad tím, kde společnost směřuje. Jako upozornění před nástrahy internetu, ano. Pozastavit by se také daleko nad mravní výchovou rodičů. Poslední díl filmů se konečně rozjíždí, ale ne natolik, aby mě to posadilo na zem. 10 minut záběru na lopatu, mě také moc nevzrušuje a nedodává mi chuť filmového zážitku. 2 hvězdy, za dvě fotky Megan. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl skutečně horor. Pět hvězd tentokrát uděluji sobě za nekonečnou trpělivost, kterou jsem projevila, když jsem byla schopna hodinu sledovat a dokonce i vnímat tlachy napřesdržku teenagerů, především jedné malé kurvy a druhé infantilní pipiny, co se ještě ve třinácti žmoulá v posteli s medvědama. Oči nad tím samozřejmě přivřít musíme, kdo z nás nebyl v pubertě trapnej, i já strávila mnoho let usilovné práce nad tím, abych zapomněla na většinu těch záseků, než se mi hormony trochu usadily. Docela se divím, že jsem v podobné situaci neskončila taky. Nicméně filmově je to přeci jen nešťastný počin, protože hodina puberty online přes webky a chaty je nesmírně opruzující nuda. Zcela jinak to budou vnímat mrňata, pro ně to bude zábava. Poučení o tom, jak je nebezpečné chodit na schůzky s kdejakým internetovým sladilem ovšem patří všem, a snad za toto poselství, které alespoň v závěru trochu zacvičilo představivostí diváka a jeho pocity, uděluji ty dvě hvězdy. Je mi opravdu líto, že se těm děvčatům stalo něco velmi násilného a pravděpodobně umírala tou nejhorší smrtí, jakou si lze představit, ale zpracování, které mělo být šokující a naléhavé je spekulativní, nudné a amatérské. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vidím, že americké čtrnáctky mají nepřeberné množství aktivit a možností, jak trávit volný čas. Mohou například sedět celé dny na pičičetech a Assbookách s ostatníma kravkama a mlít pičoviny, nebo se vypravit na nějaký ten kůl kvartýr přeblafnout pár zfetovaných negrů, či se vydat na randevů s nějakým sympatickým vrahem, jenž jim navalil na internetách klíny, že je sexy blondýn, co by rád jen nevinně smočil. No, jakpak to jen může dopadnout? V nejlepším případě chytnou jen nějakou hnusnou gangsta vyrážku a v nejhorším se stanou hvězdami nějakého roztomilého snuffu a dospějí, tedy vlastně dozrají, někde v plastikovém sudu. "Megan is pissing", rodiče pláčou, lepí její xicht na mlíko a prudce litují, že se dříve moc nezajímali o její kulturní vyžití. A dobře jim tak! Vybavit nedospělou pipku masovými komunikačními prostředky a jebat na to, co dělá po nocích, protože jinak by se nemusela cítit dobře, je kapku výchovná chyba, které by se strýček Fritzl nikdy nedopustil. Ještěže u nás v Evropě pořád existují soudní lidé! Pokud přežijete hodinu mačkání beďarů, šklebení rovnátek do webkamery a debilní tlachy prudce inteligentních náctiletých pipek, dočkáte se opravdu až mistrovsky sugestivních dvaceti minut laškování s Bárbinama, které by měli povinně promítat na všech základkách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama