Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor??? Tohle kritérium radši škrtněte a nechte v žánrech jen drama. Příběh koncipovaný v dnes produktivním stylu ruční kamery o dvou čtrnáctiletých kamarádkách, z nichž nejdřív zmizí jedna a následně i druhá krátce potom, co si zaskypují s neznámým Joshem. Zatímco ostatní věří tomu, že dívky spolu utekly, neboť o tom často mluvily, pedofilní Josh je obě znásilnil a zavraždil. To není horor, to je bohužel skutečný úděl našeho světa. Ovšem poslouchat čtrnáctku, jak básní o kouření penisů a leze z jednoho večírku na druhý, to je horor. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na dávno vypálený teen-pool , pokračovalo to mutáciou do filmárskej osvety na škodlivosť internetovej komunikácie s kdečím a kdekým , aby mi to v závere slušne nalomilo sánku. V dnešnej dobe nič na zbláznenie , ani na siahodlhé analýzy a filmárske rozbory. Ak je snímok určený rodičom , tak len neinformovaným. Keďže by som musela premýšľať , čo vytknúť - dávam za 3. Myslím si ale , že tých " kameroviek " je už niekoľko násobný prebytok ! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem začít jinak, ale bohužel jsem si všiml věty v komentáři jednoho z nás "může si za to sama." Kdybych byl POMO, okamžitě odtud letíš, debile. Nebudu se šťourat v tom, kde byla ve skutečném příběhu chyba a co by všemu bylo bývalo zabránilo; kdo má v hlavě mozek a ne ústí tlustého střeva na to přijde sám. Budu hodnotit formu filmu, která je těmto událostem hodna ještě méně, než náš hradní pán svému úřadu. Nevím, koho napadlo, že ze sledování statických záběrů ksichtů mně úplně ukradených lidí budu řvát nadšením, ale rád bych tomu někomu vzkázal, že jsem leda tak zíval nudou. Nemůžu soucítit s někým, koho hodinu slyším kecat jenom o orálním sexu a nemůžu nesnášet někoho, koho dvacet minut pozoruju jak kope díru v zemi... Když tenhle film nedokáže vzbudit vášeň a rozhořčení, na co ho tady máme, Míšo? ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nedokážu tenhle found footage kvůli svému začátku vnímat jako nudný - ten má prostě funkci introdukce. Film je pro všechny drastickým upozorněním, co se tady běžně odehrává. Ta představa je dost děsivá a doufám, že se spousta mladých z něho poučí. Megan Is Missing se tváří autenticky, ale jedná se o příběh inspirovaný hned několika tragickými případy únosů. Jede se velmi pozvolna, aby se v závěru nastolilo hotové peklo. Nic pro citlivé povahy, ale o žádný "gore" se nejedná. Působí to jako celek hodně "americky", jestli si rozumíme, ale nijak mi to tady v zásadě nevadilo. Jen si tak říkám, že jestli je v americe takováhle mládež, tak je to teda pěkná verbež. Jediná sympatická a hezká mi připadala Amy, která byla pro všechny ošklivé káčátko, zvláštní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Väčšinu hercov tvoria neskúsení alebo začínajúci herci. Obsadenie bolo zámerné, keďže Goi chcel, aby postavy stvárnili neznámi herci, čím film získal "ducha reality". (Arsenal83)
  • Goi uviedol, že film natočil ako "budíček" pre rodičov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama