Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost to zabíjí ta hra na realitu se všemii těmi "reál" fotografiemi a záznamy z průmyslových kamer. Taky jsem měl pocit, že i dialogy jsou napsané tak moc snaživě aby to znělo opravdově až to ve výsledku vyznívá spíše křečovitě a vykonstruovaně. Když ale odečtu tyhle rušivé záležitosti, je to docela povedená záležitost, která se otírá o nejeden reálný problém dnešních děcek. Jestli to může fungovat jako odstrašující film to netuším, protože pouštět tohle třináctiletým holkám asi nebude úplně nejčistější cesta ke zdravé výchově, ale s trochou otrlosti(a to ony dneska asi jsou až až) jim to aspoň nerozežere mozek zevnitř jako luciferova půlhodinová variace na stejné téma(brr)... Více mě bavila ta ukecaná část a nejsilněji zapůsobily ty dvě letmá fota.. Poslední vychvalovaná dvacetiminutovka se mě téměř nedotkla a tady bych určitě ještě fest přitlačil na pilu.= Slabší 4 ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je film hodně nevyrovnaný a nedokáže udržet pozornost diváka po celou dobu. Megan Is Missing mohl být ultra FF s brutálním nepříjemným koncem a s jasnýma 5 hvězdami. ale bohužel není. Nedokázalo to ve mě vyvolat pocit, že je to skutečné a proto jsem chtěl dát jen 3 hvězdy, ale nakonec hlavně kvůli konci dam 4. 75% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Kvôli zobrazovaniu sexuálneho násilia a brutálnych obrázkov násilia sa Nový Zéland rozhodol film zakázať. (Arsenal83)
  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama