Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (607)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li souboj DiCaprio vs. McAvoy, tak Sviňák u mně vítězí na Vlkem z Wall Street. Schůdná stopáž, padnoucí sountrack a hlavně gagy, u kterých jsem se ne jen pousmál, ale plnokrevně vysmál. McAvoyův xicht mi sem zas až tak nesednul, ale uznávám, že Robba zatvárnil dostatečně odpudivě a zvrhle, takže za mě spokojenost veliká. Jon S. Baird vtiskl filmu punc špičkové komedie díky několika výtvarně nezapomenutelným scénám, za což já platím zlatem. Samozřejmě nemusím dodávat, že se jedná o komedii pro dospělé, která se veze vedle fetu na ústředních pojmech od M (mrdání, masturbace, mimóza). "Christ, I never thought I'd see the day when I left a knocking shop with more spunk than I came in with." Sada! 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Sviňáka jsem se dlouho těšil a hodně od něj očekával. Když jsem kdysi viděl film Trainspotting od stejného knihopisce, tak vidění Sviňáka bylo neodmyslitelné. Moc se mi to líbilo. James McAvoy zde působil naprosto slizce, jako správný sviňák. MUDr. Xavier Crement by ho ve svých knihách jistě nazval exemplárním kokotem. Hnán traumatem minulosti se pokoušel ze všech sil o svoje povýšení. Vzhledem k tomu, že veškerý policejní sbor kolem něj byl prezentován jako parta absolutních idiotů, tak to vypadalo, že drží povýšení ve svých rukou a je otázkou času. Kromě toho, že měl rád bílý prášek a sex, tak když zrovna byla nálada, tak si občas rád potýral své kolegy a odstraňoval tak z cesty veškerou svoji konkurenci. Nakonec byl však poražen sám sebou, což se dalo čekat. Utíkal před něčím, čemu nebylo úniku. Postupem stopáže se z pokryteckého bastarda bohužel stává zničený uplakánek, který už projevuje pouze záchvěvy bastardství, ale rozhodně to neubírá na kvalitě filmu. Přesně takhle si představuji takové ty lepší feťáky. Takřka dokonalé. Lepší 4*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítejte na Edinburghské horské dráze zhýralého machiavellismu! Usaďte se pohodlně do vozíku hned za prasáka Robba, a i když on připoutaný nebude, vy to raději udělejte. Zaposlouchejte se do songů, co se linou z amplionů, cucejte z kelímku brčkem whisky, dejte si koksovou vatu - čeká vás pekelně střemhlavá jízda po kolejnici neodvratné sebedestrukce. Co na tom, že konec jízdy je už jen po rovině, aspoň nevjedete do té ďáblovy prdele tak rychle.. Nevím, jak to McAvoy dokázal, ale jeho postava uměla vzbudit odpor i lítost v těch nejextrémnějších podobách.. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Silou mocou točené inak a cool, až sa tak tlačí na pílu, že je to miestami už dosť otravné. Za každú cenu invencia, tempo, napätý výraz James McAvoya, so snahou o hlbšiu analýzu, no takým spôsobom, že to nebaví. Výrez negatívnych stránok ľudskej duše podporených bielym práškom, halucinatórnymi výjavmi a následnym rozuzlením psychotickej zápletky - všetko dobre našlapnuté, ale nezaujímavo podané. McAvoy to uhrával ako vedel, z modrookého fešouna vydoloval peknú sviňu:-) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

James je teď rozhodně v kurzu. Jde od filmu k filmu, jedna jeho role střídá druhou. Na tuhle novou jsem si ale musel nějaký čas zvykat, což se nakonec přece jen povedlo. Skoro přesně na míru, i když to byla asi první záporná, kterou pamatuju. Cynický, arogantní policajt na cestě za možným povýšením, hromada koksu, intrik, sexu, plus nezvykle rozkošně obrýlený Eddie, to jsou všechno věci, které mně opravdu udělali moc dobře. Tak asi na tři a čtvrt hvězdy a bez jeho hnusné, zrzavé bradky. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)
  • Při první návrhu scény zpívání v autě se uvažovalo, že uslyšíme píseň "I Wanna Know What Love Is" od Foreigner. Irvine Welsh ale nakonec vybral "Silver Lady" od Davida Soula, který hraje řidiče zpívajícího tuto píseň. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama