Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak hnusné postavy, tedy charakterově, abys ve filmech z prostředí teenagerů hledal pod hodně silnou lupou. Tady jsou nechutní úplně všichni. Neschopnost dosáhnout nějakého vytčeného cíle, nudu a prázdnotu všedního dne ubíjejí sexem, drogami a násilím, což v kombinaci s nepříliš pronikavým intelektem postav tvoří smrtící velice zlou kombinaci. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi přijde, že Clarkovy filmy hodně lidí odsuzuje už jen z principu. Nebo je tu druhá varianta a to ta, že jsem si na jeho rukopis zvykl a tak mi časté erotické a drogové scény nijak šokující nepřijdou a nevadí mi. Jedná se o mé třetí setkání s Clarkem a z toho co jsem zatím viděl usuzuji, že režisér musí být značně znechucen jakým způsobem americká mládež dospívá respektive žije. Film Bully je založen na skutečných událostech v Americe a poukazuje na to, jaký dopad může mít spojení šikany s hloupostí, alkoholem a drogami. Jak jsem po shlédnutí Kids (můj 2.film od Clarka) psal, že se bojím pustit do jeho dalších děl, tak zde píši pravý opak a přál bych si, aby tento silně kontroverzní režisér zkusil také něco jiného, než se jen pořád dokola pitvat v mládeži USA. Kdoví, zdali by to zvládl. Tentokrát hodnotím lepšími 3* - 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co s ním budeme dělat? Zabijeme ho!!! No tak to je teda drsný! Ok možná se dá tenhle film brát jako názorná ukázka zkaženosti a demence Americký mládeže, ale co z toho. Většina postav je příšerně obsazená, navíc v každý druhý větě se řeší kdo koho vojel a kdo komu kouřil. Možná to má bejt šokující, ale mě ta vylízanost postav nedonutila k zamyšlení spíš mě všichni srali natolik, že jsem si z toho odnesl jenom minimum pozitivních dojmů. Co se toho zpracování skutečnýho příběhu týče, tak tohle jsem nikde nečetl a tudíž nemám šajnu do jaký míry je to podle skutečnosti, ale tahle sjetá partička fušerů co mají na svědomí neskutečně zmrvenou a odfláknutou vraždu mě nijak nezaujala, teda krom faktu, že to byli vygumovaný kreténi.25% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo na juhu Floridy v lete 2000 len za 23 dní. Natáčanie prebiehalo na mnohých miestach, kde došlo k skutočným incidentom. Na natáčanie dostal štáb 40 dní ale skrátil to na 23, aby vykryl rozpočtové obmedzenia zo strany Lions Gate. Natáčanie bolo údajne "chaotické" kvôli "komprimovanému výrobnému plánu, búrlivým poveternostným podmienkam a zákulisnej dráme". (Arsenal83)
  • Film mal vyjsť skôr ešte pred rokom 2000, ale po streľbe v Columbine z neho niektorí finančníci z projektu ustúpili. Scenárista David McKenna však povedal, že práve táto streľba má byť námetom toho, aby vznikol film, ktorý varuje spoločnosť pred súčasnou mládežou: „Je čas, aby sme sa zobudili do spôsobu života mnohých našich detí." Peniaze na film sa nakoniec podarilo zohnať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama