Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sex & drogy & nuda & násilí & nahota a tohle tady jede pořád dokola. Celé mi to přišlo odfláknuté, takže mé tři hvězdičky jsou jen pro Brada Renfra. Nakonec jsem si stejně ještě vyhledala nějaké články týkající se vraždy Bobbyho Kenta včetně fotek skutečných vrahů a oběti. Kromě Martyho, kterého ve filmu hraje právě Brad Renfro, jsou už všichni aktéři vraždy dávno na svobodě a všem byly nakonec sníženy i původní tresty. Jen mě tak při tom všem pročítání napadlo, jak se asi celé ty roky dospívání cítila dnes již 20 letá dcera Lisy a Martyho, která jak jsem se dočetla vystudovala vysokou školu. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju, jak se mnou zamávala Clarkova prvotina Kids. Tenkrat jsem byl plus mínus ve věku hlavních protagonistů, dokonce s podobnými zájmy (skejt, brusle, zahálka... drogy a holky ne, tam jsem se ještě nechytal :D), takže identifikovat se s osudy parchantů nebylo tak těžké. Kdo by to tenkrát tušil, že autor neproniká do mentality mládeže naposled. Ken Park nebo právě Bully jsou další drsnou hovězinou, která vás zhnusí v plné čáře. Jakoby se Clark uměl ponořit do hlav nevycválaných děcek, vybrat exemplární případy a nasázet je do neveselého příběhu. A to ostatní se musí dostavit samo. Ruku na srdce, autor není žádnej umělec - film je surový, místy až neumětelský, ale to jakoby dodávalo na intenzitě samotné závažnosti tématu. Když pominu místy přímo až debilní dialogy, nevybavuju si místo, u kterého bych netrnul nějakým druhem zhnusení... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Huba plná keců, ale když dojde na věc, tak se všichni z toho precizně po*erou." Tudíž pravidlo - "Vše si řádně prvně rozmyslet a připravit" :D :D Z počátku byl film fakt příšernej, ale těch posledních cca 45 minut jsem byla vážně zvědavá jak se to vyvrbí, jelikož jsem neměla o tomto "činu" informace, takže jsem vůbec nevěděla, co mě nakonci čeká. Tudíž 3* jen za tu závěrečnou část, kdy mi spadla čelist při posledních záběrech filmu... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Bolo napísaných niekoľko verzií scenáru na túto skutočnú udalosť, z ktorých väčšinu Larry Clark zmietol zo stola, pretože neboli založené na Schutzeho knihe, ktorá obsahovala skutočné súdne svedectvá a správy o vražde z prvej ruky. Navyše, podľa neho, väčšina scenárov odstraňovala akýkoľvek homosexuálny podtext, najmä implikáciu, že Bobby bol latentný gay. Clark toto vo filme ale chcel mať. (Arsenal83)
  • Film zožal všeobecnú kritiku médií, kritikov a filmových odborníkov za to, že Larry Clark bezdôvodne okorenil film scénami nahoty a sexu. Roger Ebert napísal, že ide o "nehanebný voyeurizmus", Film Threat opísal, že film je "na hranici porna". (Arsenal83)
  • Režisér Larry Clark povedal, že obsadenie Bijou Phillips pomohlo filmu získať financie: "Nebola to herečka, ale jej meno a pretože bola každý deň v novinách, keďže bola klubovým dieťaťom, nám zabezpečilo financovanie." (Arsenal83)

Reklama

Reklama