Reklama

Reklama

Do naha!

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (300)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně hořká komedie a zároveň silný lidský příběh o tom, že naděje umírá poslední. I když film díky prostředí působí dost syrově, humor je nenásilný a typicky britsky inteligentní. Dnes již kultovní striptýzové číslo na závěr je výbuchem legrace, stejně jako posledním bojem šestice mužů vrátit si svou ztracenou hrdost a čest. 100%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý slúži ako trefná analýza spoločenského úpadku v rodine a v zamestnaní podaná typicky anglickým spôsobom, ktorý je plný nečakaného humoru a vieryhodných postáv. Celý tento film je vlastne postavený na veľmi banálnej zápletke, ktorá nevybočuje zo svojho smerovania ale ktorú neskutočne obohacujú dobre napísané a zahrané postavy, z ktorých sú najvýraznejšie dva charaktery v podaní Roberta Carlyleho a Toma Wilkinsona. Inak sa jedná o veľmi pohodový filmík, ktorý dýcha uvoľnenosťou a ktorý podáva sociálne ťažké témy tým najneskutočnejším a hlavne nadmieru odľahčeným spôsobom. Nie je to dokonalé, ale rozhodne sa pri tom nudiť nebudete. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, která z příběhů pár zoufalců živořících v britské obdobě severočeské hnědouhelné, Sheffieldu, a z jednoho nedůstojného nápadu, jak přijít k pár librám, dokázala vykřesat skvost. Moje srdcovka, asi díky Carlylovi a Addymu, s nezapomenutelným ansámblem, Koněm, chozením po zdi a hitem "You Sexy Thing". Aneb nikdo si z hrozné situace nezaměstnaných a dělnické třídy neumí dělat srandu tak jako Angláni ;). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi dobre zahraná, napísaná a zrežírovaná VTIPNÁ britská komédia na sociálnu tému - sociálna téma nie je v britskej kinematografii vôbec cudzia (hneď popri historických romantických a romantických riešiacich slobodných úspešných ľudí v kristových rokoch je to tretia hlavná téma britských filmov väčšinového žánru) lenže cez "optiku" komédie, nie tragikomédie, ale čírej a vtipnej komédie, to sa len tak ľahko nevidí. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú muziku a skvelého Carlylea, aj keď celý tento film šľapal na plné obrátky ako dokonale namazané hodinky ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy hlavní postavy sledují snímek Flashdance (1983), říká David (Mark Addy): "Doufám, že tancuje líp než svářuje! Je to jak ohňostroj. Příliš acetylénu. Ty sváry nic nevydrží." Na obrazovce ale jasně vidíme, že ve filmu Flashdance (1983) hlavní hrdinka svařuje elektrickým obloukem, kde se acetylén nepoužívá. (Kaufman)
  • Na videokazetě, kterou v obchodním domě David (Mark Addy) ukradne a posléze ji hlavní postavy sledují, aby získali inspiraci, je americký muzikál Flashdance (1983). (korbitch22)
  • Během závěrečné scény ležel choreograf přímo u pódia, mimo záběr kamer, a vykřikoval na herce povely. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama