Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film, který nestárne. Příběh vystavěný na vtipných, inteligetních dialozích a scénách – například výběrové řízení na tanečníky nebo přípravy doma u jednoho z hrdinů. Fanoušky Flashdance jistě potěší zařazení ukázky z filmu a narážka na Alexino počínání: "Doufám, že umí líp tančit než svářet. Má tam blbý plyn.“ A dokonalá je souhra při čekání ve frontě na pracovním úřadu, kdy nezaměstnaná parta uslyší známou píseň a bezděčně začnou podupávat do rytmu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, která z příběhů pár zoufalců živořících v britské obdobě severočeské hnědouhelné, Sheffieldu, a z jednoho nedůstojného nápadu, jak přijít k pár librám, dokázala vykřesat skvost. Moje srdcovka, asi díky Carlylovi a Addymu, s nezapomenutelným ansámblem, Koněm, chozením po zdi a hitem "You Sexy Thing". Aneb nikdo si z hrozné situace nezaměstnaných a dělnické třídy neumí dělat srandu tak jako Angláni ;). ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve stylu výchovných humoristických pohádek Nicka Hornbyho. Dělat "on the dole" cokoliv je lepší než rezignovat na život, flákat se a mastit karty, protože pak ty ženské začnou skutečně močit jako chlapi. Takže když ony tak, my jim na oplátku vezmeme typicky ženskou doménu - strip tease. Optimismus a víra v život sálá z každého políčka filmu a naplňuje Hornbyho tezi z Long Way Down: odlož sebevraždu o půl roku a ono se něco změní. A jak v Hornbyho knize, tak i v The Full Monty je to změna k lepšímu. Není nikterak velká, ale je k lepšímu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komedie "Do naha", která odstartovala britskou vlnu filmů o kadeřnických, tanečních, fotbalových a jiných kláních, kde "jeden za všechny a všichni za jednoho " bojují z pudu sebezáchovy a o všechno, patří k těm, které si mám chuť ( ať už kvůli konkurzu s tancem Koně, či nácviku taneční choreografie podle fotbalového manuálu nebo božskému finále ) pouštět a skvěle se u nich bavit zas a znova. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +melodická hudba, Robert Carlyle, potěší herecké výkony, vážný příběh -na první pohled odrazující, je potřeba filmu přijít na chuť/// Netvrdím, že prostředí filmu není věrně zachyceno, ono tomu tak pro účel filmu má i byt. Ale pravdou je, že mě to kdysy právě z tohoto důvodu odradilo a na film jsem se podíval až dnes. nakonec film celkem zaujme, nabízí pohodový britský humor, který vyvěrá z tíživé situace aktérů. A možná nebýt přídomku komedie byl by až silně depresivní. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že to není účel, že film působí velice levně. Každopádně když dáte filmu šanci, myslím že se můžete bavit, stopáž není dlouhá./// Celkem 46%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Existuje i muzikálová verze tohoto příběhu a byla natolik úspěšná, že byla nominována na cenu "2001 Tony Awards for the Best Musical, Book and Score". (salamandrr)
  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama