Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (299)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V intencích britské linie sociální (tragi)komedie natočil svůj celovečerní debut režisér Peter Cattaneo, který v mixu sociálně kritického pohledu, ryzí komedie plné černého britského humoru, patosu opěvujícího sílu rodinných hodnot, odzbrojující upřímnosti, otevřenosti a ochotě dotknout se bolavých míst západní společnosti přichází s místy až extatickým účinkem svého komediálního filmu o partě sympatických outsiderů, kteří se nenechají zlomit nepříznivými podmínkami. Řada scén je doslova elektrizujících (pan Kůň na první zkoušce...), většina postav charismatická, film oplývá povedenými gagy a spoustou výborně iniciovaných groteskních situací. Do naha! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, jak dokázal Peter Cattaneo natočit toto téma, které je hodně na hraně, s vkusem a nesklouznout k trapnosti, která se leckde přímo podbízela a kterou by většina amerických režisérů s chutí a vidinou lehkého diváckého úspěchu hodně využila. Vznikla tak místy slabší, ale místy velmi zábavná a hezky gradující komedie, kterou mi ale bohatě stačilo vidět jednou. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +melodická hudba, Robert Carlyle, potěší herecké výkony, vážný příběh -na první pohled odrazující, je potřeba filmu přijít na chuť/// Netvrdím, že prostředí filmu není věrně zachyceno, ono tomu tak pro účel filmu má i byt. Ale pravdou je, že mě to kdysy právě z tohoto důvodu odradilo a na film jsem se podíval až dnes. nakonec film celkem zaujme, nabízí pohodový britský humor, který vyvěrá z tíživé situace aktérů. A možná nebýt přídomku komedie byl by až silně depresivní. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že to není účel, že film působí velice levně. Každopádně když dáte filmu šanci, myslím že se můžete bavit, stopáž není dlouhá./// Celkem 46%/// ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na britských filmech se mi často líbí, že ukazují běžné lidi z nižších vrstev, kteří to rozhodně nemají ve své zemi jednoduché. Jako velké plus beru to, že si z toho tvůrci jsou posléze schopní udělat slušnou srandu a celou záležitost divákovi vtipně podat. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale vidět striptýz několika dělnických řízků je opravdu zážitek. 85% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)
  • Produkcia a natáčanie vraj bolo veľmi náročné, Robert Carlyle o tom povedal: "The Full Monty bolo ťažké natáčanie, naozaj ťažké. Hrozné." (Arsenal83)
  • Vo filme sa používa najmä dialekt Sheffielde, teda dialekt typický pre Sheffield. Sú tu preto používané slová, ktoré inde v Anglicku nepoužívajú, napríklad nesh, čo znamená osoba nezvyčajne náchylná na chlad, alebo jennel, čo je ulička typická pre Sheffield. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama