Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Výborná duchařina, která ale nemá s Hrůzou v Connecticutu nic společného. Nicméně je mnohem kvalitnější než první díl a naprosto nechápu tak nízké hodnocení. Duche Georgie je podle mě horor, který by mohl mít větší sebevědomí a zasloužil by se dostat více do podvědomí diváka, protože si myslím, že za málo peněz bylo dost muziky. Lekačky, atmosféra, starý dům, tajmený les, pěkní herci, Chad Michael Murray, dobrá hudba, "skutečná" zápletka, fajn konec. Podle mě tomu nic nechybělo. Samozřejmě se nejedná o nějakou kinematografickou perlu, ale ve svém žánru by ten film mohl konkurovat tem nejlepším. Vřele doporučuji a nenechte se odradit těmito kritiky, kteří ten film odsuzují. Je to dobrá a napínavá podívaná. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S původním filmem to samozřejmě kromě duchů nemá nic společnýho, akorát se to potřebovalo přiživit na osvědčeným jméně.Haunting in Connecticut 2 je duchařinou postavenou ne na základě postupného objevování duchů a zvyšování napětí, ale duchové jsou vidět hned od záčatku, pořád a všude.Zajímavý ale je, že tím napínavost nijak zvlášť neutrpěla a režisérovi se daří atmosféra dost dobře, můžou za to hlavně výborné masky, povedený lekačky, zajímavý příběh a hodně sympatické herecké obsazení se skvělými výkony.Co si budem povídat, hlavně to obsazení dělá opravdu hodně, dlouho jsem necítil ve filmu k postavám takové sympatie.Škoda, že režisér nemá evidentně moc zkušeností, protože jak mistrně dokáže s některými scénami pracovat, tak si v jiných vede dost neohrabaně a bohužel v pár scénách i docela komicky, např. scéna s vymítáním byla vážně těžce mimo mísu a scénář bohužel občas dovolí postávám vést dosti pitomé dialogy.Jinak je to takový zajímavý a neškodný film o souboji hodných a zlých duchů a nebýt křečovitého konce, asi by měl film větší hodnocení.O proti jedničce je to samozřejmě o třídu, možná o dvě slabší, jelikož první díl byl opravdu neskutečným překvapením, který v USA vidělal neskutečný prachy.Tohle je dejme tomu průměr s hodně odřeným preparátorem.50%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie jednotky veľmi nepresvedčilo. Ubralo sa na strašidelnosti aj na atmosfére. Situáciu sa snažila zachrániť dejová linka s akože prekvapivým pointovým rozuzlením, ale ostalo iba pri snahe. Jediné čo zaujalo boli slušným spôsobom zakomponované flashbacky a pár duchárskych scén, hlavne ku koncu. Na priemer však toho bolo málo. 40/100 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako kvalitná jednotka, ale vlastne som to aj čakal. Zápletka je veľmi podobná ako v prvej časti (rodinka, domček, duchovia, kostlivci atď.), akurát na inom mieste a s inými postavami, čo by až tak nevadilo, ale v tomto prípade si myslím, že platí, že menej je niekedy viac. Tie efekty, masky a duchárske scény boli síce spracované pekne, a duchov ukazovali omnoho častejšie, čiže dalo by sa povedať, že táto časť pôsobí omnoho akčnejším a svižnejším tempom, no atmosféra pokrivkáva, a to poriadne. Tento horor podľa mňa nevydesí, ani keby sa postavil na hlavu, pretože technicky je síce nakrútený na výbornú, ale to množstvo flashbackov, prehnane rýchly strih v akčnejších pasážach či neustále striedanie kamerových filtrov ma štvalo ako už dlho nič. Odporúčať to myslím môžem, pretože herci to nepokazili a nájde sa tu aj pár ľakačiek, ale oproti naozaj vydarenej jednotke je to pre mňa sklamanie, keďže duchárskym hororom fandím viac než dosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Příběh je založen na skutečné události rodiny Wyrick z Ellerslie, Georgia. (ARI50)
  • Keď je Heidi priviazaná na stôl, tak má bosé nohy. Keď ju mama vyslobodí a drží v náručí, tak má obuté červené topánky. (Nataniel73)
  • Na začiatku filmu sedí mama na posteli a v kúte miestnosti vidí ducha. Pri zábere na jej tvár vidno, že ma červené oči a tečú jej slzy. V ďalšej scéne, keď vojde jej dcéra do izby, má už oči normálne a suché. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama