Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zjištění - Ukrajina je nejzkorumpovanější zemí na světě. To mě překvapilo. Jinak mě ale příběh dvou mlátiček zajímal asi jako to, že venku fouká. Ano, samozřejmě musím uznat nesporné sportovní úspěchy obou bratrů, ale jelikož mě box vážně nikdy nepřitáhl, nelíbil se mi moc ani dokument o něm. 55% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Asi bez debat nejlepší dvojčata v boxu, který jen tak nikdo nepřekoná. Už dlouho patřej do mý špičky spolu s Alim, Tysonem, Holyfieldem, Loisem, Robinsonem, Marcianem, Maskem, de la Hoyou a spol. Chytlavej dokument s náhledem do historie i současnosti. Dokud tihle dva budou aktivní, mistrovský pásy se asi nikam nepřestěhujou. Otázka, kdy to začne diváky nudit. ()

Reklama

Venkovan 

všechny recenze uživatele

Dokavaď se Kličkové nesrali do politiky a nepřipojovali Ukrajinu k tomu symbolu všech ctností pod vlajícím modrým hadrem v čele s "prezidentem" výrazu druhořadého bankovního úředníčka, měl jsem je hodně rád. Teď již méně, ale sportovní stránka budiž prioritní, takže je mám rád stále. Dokument je to pěkný. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem zatvrzelým odpůrcem boxerského stylu obou bratrů Klitschků a stále doufám, že se objeví někdo, kdo Wladimirovi rozbije kušnu, než skončí s kariérou. Na druhou stranu ve mně tenhle dokument vzbudil uznání pro obě osobnosti boxujících bratrů, kteří se máchali v radioaktivní vodě z Černobylu (není divu, že tolik vyrostli i přes podprůměrné výšky obou rodičů). Film vykresluje jak klady obou charakterů tak i jejich nedostatky, které jim dodávají na lidskosti, jejich vztahy v rodině, které by mohl závidět snad každý, a boxerský sektor, který je zde však tak trochu odstrčen na druhou kolej. Kvalitní dokument o zajímavých lidech, ve kterém je za největší sketu (po právu) Don King.. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Seriózně nudný (jako Kličkovci sami), zato objektivní dokument sester Kličkových - od jejich počátků na Ukrajině v Černobylu, přes analýzy jejich nejdůležitějších zápasů až do současnosti. Nejvíc pozornosti se samozřejmě věnuje památnému zápasu Vitaliho s Lennoxem Lewisem, kdy Lennox téměř rozpáral rukavicí Vitaliho levou půlku obličeje. Konečně jsme také mohli vidět a slyšet výpověď samotného doktora, který spravedlivě zápas ukončil ve prospěch Lewise, ačkoliv Vitali vedl u rozhodčích o 2 blbé body. Vitalimu hrozilo poškození tepen kolem oka a ránu mu lékař musel zašívat nadvakrát, nejdřív vnitřek 60 stehy a zvenku 120 stehy! Ještě někdo pochybuje, že šlo o neoprávněný ukončení zápasu? I kdyby fight pokračoval, Vitali by skončil buď s trvalými následky nebo na zemi, protože karta se stejně obrácela. Viz. Lewisův monstr zvedák na bradu Vitaliho v 6.kole. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama