Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané a nenápadně, avšak naprosto jistě, zrežírované. Ta scénáristická roztříštěnost a rozdělení filmu na tři částí ovšem snímku příliš nepomáhá a to zvláště díky tomu, že ta poslední část je bohužel nejslabší. Nenabídne totiž to správné emotivní vyvrcholení a bohužel jen tak vyšumí do ztracena. U výkonu Ryana Goslinga se ovšem zase nedá nešetřit superlativy a je až obdivuhodné, jak Bradley Cooper herecky roste s každým dalším filmem. 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po tomhle jsem se konečně rozhodl, že okamžitě naběhnu do nejbližšího Šopinpárku a pořídím si to Nudítko. Pro ty z vás, co o něm ještě neslyšeli, se jedná o třicet centimetrů dlouhý, válcovitý předmět želatinové konsistence, vybavený na obou koncích žiletkovými omezovači tak, aby si ho ti, co by se při jeho používání dostatečně nenudili dle přiloženého návodu, nemohli zasouvat do různých tělesných otvorů. A tak jediné, co se s ním dá dělat, je jen tak mávat v luftě a sledovat, jak se nudně ohýbá, což jednoho po chvíli dokonale otráví. Za padesát tři kaček dostanete tedy něco, čím se během pár minut perfektně znudíte a nemusíte přes dvě hodiny čumět na tohle unylé, utahané, rádoby existenciální fňukdrama, které by v okamžiku uspalo i profesionálního insomnika. Úvod s mým milovaným panem Goslingem, vytapetovaným dle nejnovější valdické módy se ještě dá, pokud jste sběhlí v rychlém používání tlačítka FFW, jakž takž přežít, ale poté, co se na scéně objeví Bredly, prudce litujete, že ten průstřel kolena rozchodil a neskončilo to po čtyřiceti minutách. Mít už včera u sebe to Nudítko, ostré konce, neostré konce, narval bych si ho zoufale někam, kde by to hodně bolelo! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iñárritovina v podobě filmového Kinder Surprise; také nabízí hned tři (ne)sourodé věci v jednom balení. Ohromně silné v mnoha aspektech; od detailů "nosí ošuntělá trika naruby" až po budování hutné atmosféry. Co poněkud kazí nadšení je třetí akt, který sice sám o sobě špatný není, ale i tak se krčí hluboko ve stínu úvodních dvou. Je totiž schématický, dlouho dopředu čitelný a poněkud školometský. Což vzhledem k tomu, že by měl kruh uzavírat je poněkud nešťastné. Poněkud hodně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám s tím v podstatě podobné problémy jako s Cianfranceovým předchozím kouskem Blue Valentine. Režisér a scenárista v jedné osobě se opět snažil vytvořit všeříkající indie sociální drama, ale přitom není schopen přesvědčivě vystavět a obhájit ani jednotlivé dílčí konflikty, na kterých celý děj stojí. Celý konstrukt pak nutně působí jako vylhaná a manipulativní bejkárna, která sice vypadá důležitě, ale to je tak všechno. V prvním aktu se to ještě jakž takž ztrácí, navíc hodně pomáhá Goslingovo charisma, takže potud OK. V druhém aktu už to ale začne skřípat ... no a ten závěrečný už je de facto až směšný. Veliké zklamání, docela dost jsem se těšil, holt ale asi s Derekem nemáme stejnou krevní skupinu. 5/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S takovou dvojicí v hlavních rolích to snad ani jinak dopadnout nemohlo. Bradley si gradujícím výkonem bez zaváhání krade každou scénu a Ryanovi zase stačí jediný pohled na to, aby filmové motorky nebyly jako dřív. Tyhle borovice se nejdřív zdají jako pořádná sonda do duší na rozdílných stranách barikády, jako výborný dramatický oblouk, o kterém budu ještě nějaký čas vyprávět. Jenže za tím balvanem v žaludku, co mě přes dvě hodiny táhnul dolů, je zkrátka něco víc. A když si divák nechá proběhnout před očima pár zlomových momentů a spojí si je znovu v jeden celek, tak to člověkem ještě aspoň jednou pořádně zatřese. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Pilování scénáře tentokrát zabralo téměř o polovinu méně času než Cianfrancův debut Blue Valentine (2010), který prošel 66 změnami scénáře. TItul Za borovicovým hájem jich měl pouze 37. (Brousitch)
  • Ve snímku vystupují skuteční policisté, soudci, zdravotní sestry i lidé, kteří byli svědky či přímo zažili bankovní přepadení. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama