Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (563)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Osobití filmaři se stále rodí. První dobrá zpráva. Tou druhou je, že elektrizující Ryan Gosling coby motocyklový kaskadér a následně bankovní zlodějíček dál platí za nejzajímavějšího herce své generace. Kriminální freska Za borovicovým hájem ale nakonec až takovou peckou není. Tahle story je totiž až překvapivě odtažitá, a to i přesto, že si tvůrce „zvláštního“ syrového debutu Blue Valentine hlídá pointy a znovu pečlivě vede herce. Aniž bych moc prozrazoval, vypráví o nevyhnutelnosti osudu a důsledcích našeho jednání, má zajímavě nepředvídatelný scénář s tím, že nakonec i ty banální scény můžou (a jsou) obohacené o solidní vnitřní hloubku. Až si je divák po závěrečných titulcích rád zopakuje. Rozhodně tak nejde o obyčejnou žánrovku, ve výsledku tu máme komplexní drama, kterému ovšem zarputilejší tah na bránu (místy) prostě chybí. S charaktery jsem se navíc silněji nesžil, tudíž jsem nesdílel jejich dilemata, a jakmile Gosling slezl (spadl) ze scény, zážitek se mi s narůstajícími minutami začal vzdalovat. Možná i proto, že s Bradley Cooperem zatím nejsme úplní kamarádi. Ale jak říkám, v jednotlivostech dobré, místy velmi dobré, ale u celku rezervy vidím. Silné tři, slabší čtyři, stačí si vybrat!! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Amazing! Záběr s motorkama na začátku filmu byl nekompromisní Over the TOP. Ryan Gosling opět zahrál bravůrně,ikdyž nedostal tolik prostoru,jak jsem očekával.. Film má poutavý příběh s minimem akce a pravděpodobně se jedná o nejvíce Ambiciozní film Roku. Při 140 minutové stopáži jsem ani na sekundu nemrkl a bavil jsem se skvěle,což se vyskytuje u mě zřídka .. 80% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bez spoilerovania nejde vcelku presne uviest co mi vadilo, tak len okrajovo. Ryan Gosling je naozaj James Dean sucasnosti a momenty, kedy je na platne nemaju chybu. Svoju postavu dokaze dokonale predat v kazdej polohe. Ovsem ked s pribudajucimi minutami a s nastupom jedneho dramatickeho zvratu film zacne jasnejsie krystalizovat cim vlastne chce byt, nastalo u mna urcite rozcarovanie, ciastocne sposobene aj narastajucou schematickostou a predpovedatelnostou, co bola ingrediencia v prvej polovici filmu sa nevyskytujuca. 6-7/10 (EFM 2013) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Innartuovska mozaika s linearnym narativom. Pribehovo to posobi pekne epicky a navyse je to uzasne natocene, napisane, obsadene a najma zahrane. A ak podobne filmy skryvaju aj zopar prekvapeni, tak potesia o to viac. Jedina skoda, ze zaverecna katarzia nie je tak silna ako na nu bolo nasliapnute. Strateny poklad. 9/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Během scény nepřerušovaného přepadení banky musel Gosling vykonat všechny kaskadérské výkony sám, jelikož nemohl být použit profesionální kaskadér. Rick Miller, který Goslinga na tuto scénu připravoval, řekl režisérovi snímku, že může Goslinga na škále od 1 do 10 ohodnit číslem 3 a po osmi týdnech intenzivních příprav ho dostat zhruba na 3,5 až 4. Když kaskadérský výcvik skončil, Rick Miller ohodnotil Goslinga číslem 7. (Brousitch)
  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama