Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (563)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičné spracovanie ponúka tento film...Postava šikovného, ale chudobného motorkára, ktorého stvárnil R. Gosling ťahá film úplne s prehľadom. Dostala ma dojímavá scéna krstu v kostole, jednoducho sedela mi celá prvá tretina. Po nej však prichádza zásadný zvrat a príbeh sa zrazu stočí úplne iným smerom. Nebudem klamať, nasralo ma to, ale i príbeh, ktorý pokračuje má čo ponúknuť. Už sa nevenujeme motorkárovi ale policajtovi, korupcii a jeho kariére. Po druhej tretine prichádza ešte jedna rovina príbehu a to "15 rokov po". Všetko spolu súvisí a prelína sa, ale postav Goslinga ma oslovila natoľko, že priestor , ktorý nakoniec dostal jednoducho nestačí. Celkovo solídny thriller aj s R. Liottom milujúcim úlohy hajzlíkov. Jeho ksicht je na to stvorený...70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za borovicovým hájem (čti v Schenectady) se předává štafetový kolík, který se docela dlouho tváří, jak je ocelově osudový, aby se pak ke konci změnil na rosolovitou žerď vlajky našich otců. Obávám se, že všechno to podivné nasvícení, záběry na týly a především potíže s vykreslením motivace postav působí na Cianfranceho háj jako kůrovec. Když máte možnost postavit si vedle sebe centrofixem pomalovaného Goslinga a nepřirozeného Serpica pana Coopera, hned je vám jasné, že být krasavec někdy stačí, ale vždycky je lepší, když umíte i hrát.. No nic, aspoň si Bradley pochoval v náruči dítě, co není z hračkářství.. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

V synopsi knihy Elementární částice jsem se dočetl, že se jedná o pokus o "totální" román. I tenhle film se podle mě snaží o nějaký (leckdy naivně, ale o to svůdněji, romantizující) komplexní popis společnosti. Goslingova "dělnická" (lower class) část, Cooperova ambiciózní, american dream a dialektický uroboros závěr, který mi přišel nakonec takový fajn optimistický. Hrozně mě to bavilo a tentoho Iñárritua si doplním. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Derek Cianfrance znovu natočil až neuvěřitelně realisticky působící film. Chvílemi jako bych tam opravdu s hlavními postavami byla a vše s nimi prožívala, k tomu pomohla i výborná kamera, která se přizpůsobuje každé scéně. Film, který mě celou svou koncepci nečekaně velmi překvapil, líbilo se mi celé to vystavění příběhu, každá rozehraná linie vede k pointě a hlavně si mě získalo vykreslení hlavních mužských postav, žádná postava není čistě kladná, ani čistě záporná, každá má prostě své světlé i tmavé stránky. Když chcete jednomu muži fandit, zároveň si uvědomíte, že jeho činy musí mít důsledek a na druhou stranu, pokud k druhé postavě začnete cítit nesympatie, uvědomujete si, že se vlastně ničím tak neprovinil, tohle mě na filmu strašně bavilo. Tempo je velmi pomalé, nebude sedět každému, někdo jistě řekne, že se ve filmu za celé dvě a půl hodiny nic nedělo, já ale miluji filmy, které jsou postaveny na detailech a tohle je přesně ten druh filmu, který můžu kdykoliv. Stejně jako režisérův předchozí počin Blue Valentine je i tento u mě na hraně plného hodnocení. Velká škoda, že se film nedostal do české distribuce. Jinak Ryan Gosling famózní, jeho scéna v kostele mě dokázala emočně velmi zasáhnout. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Náladovo v duchu Eastwoodovej Mystic River, mixnutej Affleckovým The Town. Ale pomalšie, rozľahlejšie, pozornejšie k postavám a myšlienkovo vrstevnatejšie. Silný film o ľuďoch, činoch a následkoch, zodpovednosti, vine a odpustení. Divákove zaangažovanie do príbehu sa prehlbuje každou pribúdajúcou desaťminútovkou. Hudobné nekonvenčné, až hypnotické - tiché chorály, podfarbujúce poslednú štvrtinu filmu, mu v kontexte s vrcholiacou vzťahovou kolíziou dodávajú osudovú hĺbku, akú Terrence Malick v jeho posledných filmoch chorálmi iba predstiera. Tešil som sa na Goslinga, ale Cooper ho zatienil. Podáva tu zatiaľ svoj najlepší, veľmi komorný výkon. Prekvapuje ma, že producent Sidney Kimmel viacej nezaloboval u Akadémie, pretože toto je nezávislý americký film leoneovských rozmerov. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)
  • Luke (Ryan Gosling) nosí vo filme takmer stále tričká s logom metalovej skupiny Metallica. (MikaelSVK)
  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama