Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: We Distributions, Lark Films Distribution // Koniec filmu je síce pritiahnutý za vlasy, ale to je tak jediná vec, ktorú môžem skritizovať. Bojové scény sú zvládnuté elegantne, veď niet sa čomu diviť, keďže ide o Donnie Yena. Milo ma prekvapil dej filmu, ktorý bol možno jednoduchý, ale rozhodne bol zaujímavý. No a tiež nemôžem zabudnúť na prostredie, pretože bolo úžasné. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, že tento text přikládám mezi seriózní komentáře, ale opět musím dementovat výroky uživatele verbala. Nicméně, na úvod se sluší poděkovat sponzorům: "Děkuji skokanovi měsíce za 100% nárůst návštěvnosti mého profilu, podpora nezávislé a alternativní kultury je v dnešní době komerce opravdu záslužným počinem". A nyní se již budeme věnovat tématu. Tedy, místní obdivovatelka (to jako já) nikdy nelže (občas o svém věku, ale to sem nepatří)! Při natáčení tohoto filmu nebyly porušeny žádné zákony, natož ty fyzikální a ani nebylo zraněno žádné zvíře. Každému malému školákovi je jasné, že jablko nemůže produkovat žádné čchi, tedy jeho pád na zem je naprosto nevyhnutelný a definitivní (tedy bez možnosti samovolného návratu na větev). Největší nebezpečí však spatřuji ve verbalově naprosto mylné hypotéze, že k upadnutí prdele nepřítele je potřeba zabodnout akupunkturní jehlu přesně 4,826 mm pod šesté žebro. Zde se projevuje naprostá neznalost přínosné normalizační pohádkové literatury, neboť ta zcela správně uvádí, že k upadnutí prdele je třeba odšroubovat šroubeček. Tedy, nechť tento komentář poslouží zmateným a váhajícím, které by, nedej bože, verbalův text od sledování odradil. Nedejte se zviklat západní imperialistickou propagandou! Podívejte se na film! A na závěr, nelze jinak, než opět poděkovat sponzorům. Děkuji. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když Hercule Poirot přijede na místo Čínu a než aby si svolal podezřelé a postupně jim vysvětlit, jak se to všechno semlelo, pozve si zkrátka jen toho největšího vrahouna dynastie Tic Tac. A co čert nechtěl, skamarádí se spolu. Po zbytek filmu tam Donnie Yen chodí s žampionem na hlavě nebo si hraje na jednorukýho banditu. A na konci vám k titulkům zahrají Balls to the wall ale pozpátku. Ovšem, vyplatilo se. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn zážitok vidieť retromlátičku, ktorá sa dá pozerať, má iskru, tak trochu žmurká po divákovi, ale nestavia na jeho vedomostiach o historických mometoch žánru wu xia. Svojím spôsobom návrat k prakoreňom v príbehu, resp. vzťahoch postáv, ich "osudovosti" a podobne, pretože to tak čínsky ľud rád, no zároveň pozdvihnutie medzi "moderné" dravé action movies so strieborno antracitovým filtrom, kamerové finty rozkročené medzi sixties a late nineties, obdobne aj zvuk či hudba. A naozaj, naozaj je fajn vidieť fight, ktorý by nenakrútili so mnou. A toto som v kine nestihla. Takže mi vypomohla zberateľská edícia filmov Donnieho Yena O:-).Idem sa teraz dovzdelávať, aby mi next nemusel Adrián vysvetľovať who is who (jop, ide sa hľadať Dalšia zberateľská kolekcia filmov len za 10 yuanov). (Asi.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem měl veliké předsudky ( Nemám rád Wu xiu, dlouhá stopáž a historický podtext na mne nedělá velmi lákavý dojem) ale! klobou dolů, je to vážně pecka. Ve filmu se sice nachází pouze 4 souboje, ale za to dlouhé (5 minut) choreograficky dokonalé s precizní kamerou, dech beroucím vizuálem a úžasnými detaily. Hleděl jsem s otevřenou tváří, jak stylově Peter Chan si s kamerou pohrává a divák dostává vskutku spektakulární a nevšední zážitek i díky bravůrnému Donnie Yenovi. Potěší i role inteligentního detektiva Takeshi Kaneshira, který naopak vyráží dech svou chytrostí a rafinovaností. Dialogy, průběh děje a zvraty až neobvykle solidní na akční film. Užil jsem si to na 90%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Reklama

Reklama