Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

Argondia 

všechny recenze uživatele

Kam až jsme schopni v zamilovanosti zajít? Trocha klaustrofobní, psychopaticky bezohledné romantiky s hezounkem Desmondem Harringtonem ve středu dění. Místo, kde se odehrává většina příběhu, mi připomínalo seriál "Ztraceni", kde uvízl také Desmond, ale Hume a měl relativně větší štěstí. Zajímavá, neotřelá zápletka s povedeným soundtrackem. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tvári ambicióznejšie než v skutočnosti je. Stručné zhrnutie deja: skupinke teenagerov z bohatých rodín sa naskytne netradičná príležitosť- užiť si víkend v starom vojenskom bunkri, ktorý sa nachádza hlboko v lese a o ktorom skoro nikto nevie. Šance sa samozrejme chopia a brutálne tam žúrujú. Problém nastane, keď majú z neho vyjsť, ale dvere sa nedajú otvoriť...Resumé je nakoniec také, že dovnútra vošli štyria, ale domov sa vráti len jeden. No a režisér nám ponúka dva pohľady na to, čo sa v skutočnosti tam dole stalo. Už v tomto momente nastávajú prvé problémy, pretože je všetko až príliš priehľadné a zároveň chaotické. Takto to potom pokračuje aj naďalej a nakoniec je to „zabité“ stupídnym záverom ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První,co mě při debatě o filmu Díra vždy napadne,je otřesná Thora Birch.Jak já tu herečku nesnášim.A zde podala jen další ze svých odpudivých výkonů.Dále mě napadne nevyváženost snímku,kdy režisér točil půl hodinky jeden film,pak se ale asi špatně vyspal a pokračoval dál v natáčení,jen se začal ubírat úplně jiným směrem.Jistě že jde o pohled na určitou událost z několika úhlu přítomných hrdinů,ovšem je to tak neumě poskládané,že ve mě byl skutečně vzbuzen fakt o autorově nerozvážnosti.A když jsem u výčtu těch záporů,dalším nesporným mínusem je prokouknutelnost všeho a všech od začátku,takže ani to jistě ničemu nepřidá.A poslední nedotaženost vidím v samotném finále,které má úroveň špatné televizní detektivky.S plusy Díry to bude mnohem kratší výčet.Jakási chvilková atmosféra,kterou ovšem poskytuje pouze danné prostředí,krásná Keira Knightley a i přes bídné finále hořkosladká pointa.Televizní thriller,který neurazí,ale má spousty chyb. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Diera tak úplne nevie, čím by chcela byť. Hororovo ladené scény (ne)ladia s psychologickou rovinou o platonickej láske, ktorá môže viesť na nebezpečné územie. Flashbacky sa striedajú so scénami z prítomnosti, ktoré dávajú iné vyznenie flashbackom. Už prvý záber na podzemný lesný bunker, kde vás nikto nepočuje, je úžasný. Atmosféra je často neznesiteľne dusná (v dobrom). Napriek tomu sa nepodarilo prekonať Bunker s Jasonom Flemyngom. I tak ale príjemné (hororové?) prekvapenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyvolení v díře. Bandička rozmazlenejch spratků se nechá zavřít v protileteckym krytu, kde si po tři dny hodlají užívat slastí života. Jenže co se stane, když to najednou nejde ven? Čekal jsem všechno možný od ponorky a paranoi mezi ústřední čtveřicí přes vraždícího byvakujícího maniaka až po duchy těch, co v krytu zemřeli. V tomhle případě jsem byl překvapen. Jenže chování postav, atmosféra v bunkru a vůbec celkově vystavěný příběh, to všechno mě totálně zklamalo, stejně jako herci. Další zmršenej, celkem dobrej, námět. 10% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)
  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)
  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama