Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Larsis 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční film s velmi pro film netradičním tématem. Ačkoliv se primárně jedná o psychologický námět, snímek utíká překvapivě rychle a svižně. První půlka (logická) rozhodně lepší než ta druhá (hra na city), což je myslím škoda, protože konkrétně z tohoto tématu by se dalo vytřískat mnohem víc. Ale to už je na delší "filosofování"... :) ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Film tváriaci sa že je o niečom a pritom je o ničom. Jediný moment kedy ma film pritiahol k sebe bolo, keď nám Sophie Lowe ukazovala svoj výber a aj keď z hľadiska logiky nedával zmysel, po citovej stránke by sa im celý ten rok v bunkry žilo v priemere lepšie, než si žijem ja počas svojho celého života. Od USA sa dalo čakať, že to bude brak. Charaktery postáv ničím zaujímavé, z veľkej časti bol film predvídateľný a experimentovanie len na úrovni vymýšľania a žiadneho prežitku suché a nudné napriek tomu, že nám to ich vymýšľanie veľmi efektne servírovali. Skupinka školákov na super škole, kde stále svieti slniečko a každý deň je rajom na zemi. Už len to mi príde nudné a počas celého filmu to bolo jednoliate a predstavovala som si, aké by to bolo, keby sa film odohrával niekde na ponurejšom mieste a filozofovali by väzni alebo čosi podobné. Dokážem si predstaviť omnoho lepšie spracovanie, keby sa niečoho podobného chopili Švédi či Dáni. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné. Nádherná psychologická hra, které dodává to, že je celá součásti představivosti na hodinách filozofie, naprosto jiný rozměr, než kdbyy to bylo pouhé drama o tom, jak DOOPRAVDY studenti přežívají v bunkru při apokalypse. I vícero scénářů tomu přidalo něco jiného, co by tomu nedal film fungující reálně. Jako celek fungují Filsofové velmi stabilně, pokud opomeneme slabší konec. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatný film. Stále jsem měl pocit, že tento film v sobě dřímá nějaký skrytý podtext. Ať už je to pravda, nebo ne, rozhodně se zpracováním a celkovým námětem jsem spokojen. Pokulhávala sice trochu logika, ale to už tak u filmů je. Nicméně to nenudilo, postapo patří mezi mé vyhledávané tipy filmů, tenhle byl trochu slabší než jiné, ale jisté kouzlo to mělo. Konec bych tedy úplně vynechal, ten tam byl jen k neprospěchu. Herecké výkony nebyly nějak oslňující, s tím souvisely možná trochu dialogy, který nebyly na dobré úrovni. Celkově 58%. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama