Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ááááá, další z učebnicových ukázek utopení se ve vlastním všehomíře. A přitom koncept myšlenkového experimentu v sobě nese plný vagón potenciálu. Ale proč si honit triko pseudointelektuální sebestředností a nepojmout to celé jako komorní drama....třída, profesor, studenti, otázky, nazdar! Mám dojem, že si hraním si na víc, než zvládnu unést, tvůrci nevědomky podřezávali větve o nichž si mysleli, že po nich vylezou až do nebe. Závěrem snad jenom jedno upravené přísloví : "není všechno zlato, co si myslí že se třpytí"!!!!!!! ()

Brady 

všechny recenze uživatele

Za mě slušných 60%. Film měl výborný nápad, skvělou jiskru a vizuál. Co se týče obsahu, tak tam ve své druhé polovině film poněkud pokulhává. Závěr dobrodružství na ostrově jsem naštěstí bral jako vzdor studentů vůči učiteli, tak mne jeho nelogičnost příliš netrápila. Milostná linka na závěr zase zajímavě naznačila, že učitel je taky jen člověk, a že i navzdory svým znalostem může být v soukromém životě velmi nešťastný. Pokud se na film nedíváte příliš kriticky a máte chuť si jen tak trochu "zafilosofovat", tak je toto celkem zábavná oddychovka. Já jsem se například vždy velmi dobře bavil, když se ve stínu atomového hřibu šel představovat básník. ;-) ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

A mne sa to páčilo! (Pre kritiku si prečítaj iný komentár.) Banda zabezpečených Bárbin a Kenov filozoFUJe v myšlienkovom experimene nad tým, kto je a kto nie je hoden prežiť a prečo. Nič prevratné sa síce po celý čas nedeje, ale atmosféra apokalypsy je podarená. Byť paranoik, dokonca by som tvrdil že nie nereálna. Miestami tam síce filozofujú nad myšlienkami typu "keby stolica bola cukrom, kadili by sme si do kávy?" a podobne, no ja som si film namôjveru užíval. Učiteľ bol "vychcánek", leč malo to svoj význam. Posledná voľba o tom, kto bude žiť, bola zaujímavá. Nenapadlo ma takto uvažovať. Týpek s vlastným háremom (i keď podľa zadania úlohy s defektnými spermiami) si to tiež pekne ustlal. Filozoficky vzato.. Páčila sa mi otázka:"je medzi filozofiou a reálnym životom rozdiel ako medzi masturbáciou a sexom?". Ozaj.. Je v tom rozdiel? ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Být učitelskej, tak tenhle biják stoprocentně pouštím každý čtvrtletí pravidelně svojí třídě ve třídách a to nemusí ani běžet zrovna hodina psychologie. Pouštěl bych to na úkor řešení nesmyslnejch matematickejch rovnic u tabule, či psaní posranejch diktátu na s/z. Myslím si, že pro mládež velice zajímavej kousek, plnej otázek, plnej věcí k zamyšlení a následně plnej informací. Opravdu se divím, že se film nelíbí! Já byl nadšen. 80% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)

Reklama

Reklama