Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

necisty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Zajímavý koncept, spousta vizuálních efektů, dobrá hudba a mnohdy i herecké kvality pouze zaobalují strašně hloupou myšlenku. Místo toho, aby si film hrál s našimi myšlenkami a na konci vytvořil spoustu otázek, což by bylo v pořádku, tak vytváří spoustu argumentů - je opravdu nutné, aby si 4 čísla zapamatovala holka s fotogenickou pamětí? To by to opravdu nikdo jiný nedokázal? A i když se povzneseme nad to, že to nebyla skutečnost, což je fakt škoda, že z toho neudělali reálnou simulaci, tak jak si mohla zapamatovat kód z předešlé simulace, kde jakože umřela? Takových kravin tam bohužel bylo strašně moc, ale zkoušel jsem to vydržet jen, abych se dočkal toho, že to učiteli natře vlastně v nejvíce naivní variantě. A aby toho nebylo málo, tak to vlastně celé bylo ještě o něčem jiném. No a ještě... aby těch hřebíků na konci nebylo málo, tak jako máme vážně přemýšlet jen o tom, jestli to opravdu udělal? Obrovské zklamání po zajímavě vyhlížejícím traileru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že by zase nemuselo bejt tak zle. Ne že by šlo o něco převratnýho a už vůbec ne nějak nadprůměrně zahranýho, ale těch prvních dvacet minut jsem se docela bavil. Jenže jakmile ten hodně divnej psychotik, co tam byl za učitele, začal rozvíjet zdánlivě jednoduchej experiment, musel jsem si klepat na čelo. A jak narůstalo existenciální a rádobyfilosofický kecání, začala stoupat i averze ke studentům, kteří mi do tý doby nijak moc nevadili. Na konci jsem si představoval, jak pomalu věším Sophii Lowe, která se zmítá na provaze, chroptí, natejká jí jazyk a oči lezou z důlků. Je tu jediná chytrá pasáž v podání Daryla Sabary, ale ta přijde až na konci a upřímně řečeno nevyplatí se na ní čekat. 10% ()

Reklama

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Upřímně doufám, že z toho nemělo vzniknout nějaké převratné mravní poučení diváka, protože jestli ano, tak tomu ještě hodnocení strhnu. Celý film by se dal nazvat "kecy v kleci". Parta amerických myslitelů včele s nějakým děsně pokrokovým učitelem... no, námět je celkem zajímavý, provedení víc než pokulhává. A ještě to vyvrcholení na konci... a to teda nejsem nějaký neznaboh, základy filosofie ovládám dosti obstojně, ale tady jsem teda nepochopila vůbec kam se "svou" filosofií směřují. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je vztah filozofie a reality jako masturbace a sexu?" Filozofie a sex mi ani teoreticky nejde dohromady, ale jsem si jistý, že kdyby mělo deset filozofů zachránit reprodukcí lidskou rasu, tak vyhyneme uprostřed nekonečného žvanění. Na druhou stranu mne tento myšlenkový experiment dost bavil a zpřesňování charakteru a zdravotního stavu osob bylo vynikající. Je tam toho hodně k zamyšlení a třeba já jsem přišel na to, že oproti ročnímu depresivnímu pobytu v krytu mi připadá mnohem zábavnější užít si výbuch jaderné bomby. Anebo zastřelit básníka, to taky stálo za to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nesympatický pán učiteľ sa tvári ako diktátor, ale obaľuje to do pseudofilozofie. V prvej polovici ma film zaujal, nakoľko som čakal, že sa z toho vyvrbí niečo veľkolepé, možno posolstvo, možno prekvapivý zvrat. Tu prišlo len také odhalenie, ktoré bolo do očí bijúce. A z tej filozofie nakoniec ostalo len pozlátko zašpinené hnedou zmesou, no čokoláda to rozhodne nebola. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama