Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Volby úplně k popukání zrovna nejsou. Co by taky na nich mohlo být k smíchu. Pokud se tedy nezesměšňují přiblblí politici sami (a to je prakticky denně). V tomto filmu výborně zastupují politiky pánové Galifianakis a Ferrell. Některé situace a dialogy totiž přivádějí do absurdních mezí, což byl nepochybně i záměr scénáře. Právě proto je vlastně tento film parodií na politickou scénu. Nakonec proč by vlastně předvolební souboj nemohl být také humorný. Tato komedie není žádná velká pecka, ale propadák rovněž ne. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Když pominu ten zprasený začátek a pak pár dalších prasáren během filmu, konstatuji, že je to docela vtipná komedie. Nápad je to dobrý a kromě několik ryze živočišných, tupé masy Američanů bavící vtipy, měl i pár docela úsměvných nápadů. Takže s přihlédnutím k faktu, že Ferrella považuji za totální imbecila jsou tři hvězdy celkem dobré. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

America, Jesus, Freedom - velmi funkční zaklínadlo k vymytí mozků voličů a následnému otevření si dveří do Kongresu USA.. Jay Roach v Recount a Game Change názorně ukázal, že na americké politické scéně není všechno košer (nebo je vše až moc košer?), ale v komediální rovině působí značně rozpačitě, neboť trapnost až příliš často vytlačuje na okraj to opravdu vtipné (třeba sofistikovanou urážku z úst Cama Bradyho: „You know the difference between your mum and a washing machine? The washing machine does not follow me around when I dump a load in it.“). Zachovi doporučuji změnit si příjmení na Galaklitoris - bude se to lépe pamatovat a řecký esprit zůstane zachován.. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

"Buď vůle má jak v nebi tak i ve vrtulníku..." tento a ještě pár momentů mě odrovnalo. Škoda že je ve filmu vtipný pouze Will Ferrell. Zach Galifianakis mu zde moc nestačí. Hraje si to svoje, pořád to svoje a ani při střídání motivací nevypadá jinak. To Ferrell je ujetý, zábavný a když na to přijde, tak i soucitný. Mít Ferrell jiného oponenta, mohlo to být asi ještě lepší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)
  • Předlohou k filmu bylo dílo Shawna Harwella "Eastbound and Down". (chelseaman22)
  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)

Reklama

Reklama