Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z příběhů stojí za hustou dávku podpažního smradu a z některejch je mi trapně, jak je to blby. Na druhou stranu se tam najdou tak 3 vyjimečny. Ale to je z 26 docela málo. Taky je tam dost takovejch pruměrně dobrejch, pak dost podpruměrně suchejch a chvilema mě to aji bavilo. Ale pak dycky přišlo něco, u čeho sem trpěl. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

ABCs Byl Celkem Dobrý Efektní Film Glorifikujicí Horor. Interpretrace Jednotlivých Kapitol, Lépe Miniatur, Nabyla Ovšem Příliš Qalitativně Rozporuplné Struktury. Typické Ukázky Variability - WTF↓, XXL↑, Youngbuck↔. Za *** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, Zábavné, Trapné, Excelentní a Choré! Není to vůbec špatný film! Některé povídky jsou bezcenné a k ničemu, některé působí jako maléj Mistrovskéj KUS! Vítěz je bezpochyb D: is for Dogfight: Na tohle jsem celou dobu Koukal s otevřenou Tlamou a s ovisnutným jazykem... Slow Motion tomu přidal Hodně ! Další super zvrácené Kousky, které se povedly ! X:is for XXL, L: is for Libido, V: is for Vagitus, R: is for Removed U: for Unearthed.. Nejhorší, nekoukatelné Povídky : M:Miscarriage, G: is for Gravity, W: is for WTF, F: is for Fart, E: is for Eterminate! ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Až na několik příběhů hraje forma abecedy čistě účelovou roli. Sedmadvacet tvůrců se předhání v tom, kdo si za extrémně krátký čas urve více divákovy pozornosti. Není divu, že někteří sahají po osvědčených splatter prvcích, jiní sází na tabuizovaná témata a zejména asijští tvůrci se příznačně topí v ultra-absurdních situacích. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama