Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání si myslím že se film vyplatil. Na druhou stranu tohle není film pro každého, ty příběhy jsou krátké takže vlastně se jen a jen čeká jak kdo umře. Pár příběhů je naprosto parádní jako například Dogfight který byl fakt geniální nebo Hardcastlův Toilet je parádní věcička. Některé povídky byly spíše špatné jako WTF nebo Zetsumetsu. No a pak tu jsou vyloženě špatné Removed. Ale i přes některé slabé povídky dávám 4* bavil jsem se dost. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z příběhů stojí za hustou dávku podpažního smradu a z některejch je mi trapně, jak je to blby. Na druhou stranu se tam najdou tak 3 vyjimečny. Ale to je z 26 docela málo. Taky je tam dost takovejch pruměrně dobrejch, pak dost podpruměrně suchejch a chvilema mě to aji bavilo. Ale pak dycky přišlo něco, u čeho sem trpěl. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poriadna zbierka kraťáskov v abecednom poradí od rôznych režisérov z rôznych krajín (španielsko, japonsko, ...) poväčšine klasicky hrané ale nájdu sa tu aj kraslený – o ženskej ktorá si nevie poradiť s hovnom na záchode (jeden z najslabších), platelínový – fóbia malého chlapca z prvej návštevy toalety – jeden z tých lepších (mimochodom výherca T kúskov ktorý sa dostal medzi skúsenú elitu nižšej svietivosti), či hercov v plyšových maskách zvierat – absolútne dno, alebo kúsok snímaný len z vlastného pohľadu a la REC – útek krvilačného tvora pred lovcami. Japonci sa opäť vyznamenali úchylnosťou no kvalitou rozhodne nie. Komorný štýl španielov je tiež poznať aj vďaka španielčine ;-) no tiež neprekvapili. Pár filmov sú ultrablbosti no myslím si že vďaka rôznorodosti si každý nájde aj dosť obľúbených. Mňa zaujali hlavne: Xavier Gens (The Divide) – o moletke ktorá sa v jeden večer rozhodne zhodiť všetky nadbytočné kilogrami, Jason Eisener (Hobo with a Shotgun) – školník s úchylkou na detský pot, prekvápko Kaare Andrews (Altitude) – futuristický akčný sci-fi o vyhladzovaní mutantov s robotom za chrbom, Jake West (Doghouse) – trip dvoch feťáčok, Srdjan Spasojevic (Srpski film) – pokusný pacient utekajúci z nemocnici, či preteky v masturbácii alebo mierne nepodarene natočený dogfight. Skrátka pekná zbierka úletov, ktorá sa len tak nevidí. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The ABCs of Death je skutočne ambicióznym a nápaditým počinom - natočiť poviedkový horor, zložený z 26 nezávislých príbehov, zoradených podľa abecedy, pričom každý z nich má na svedomí iný režisér, to je vcelku odvážna myšlienka, bohužiaľ jej realizácia nakoniec dopadla omnoho skromnejšie, než som dúfal. Napriek tomu, že do projektu sa podarilo dotiahnuť niektoré zaujímavé filmárske mená ako Gens, Nishimura, Jake West či Ti West, výsledok nie je nijak svetoborný, nakoľko tvorcovia si toho na ramená naložili viac než dokázali uniesť a niektoré sotva párminútové epizódky ma absolútne nezaujali a z môjho pohľadu mali asi takú výpovednú hodnotu ako bežná televízna reklama s koncom, snažiacim sa byť za každú cenu vtipný a originálny. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama