Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Age of Heroes není vůbec špatný válečný film a nechápu zdejší hodnocení, 51% je hodně málo. Chápu, nejedná se o nějaký blockbuster se spoustou akčních scén, ale musí to tak být vždycky? I bez nich může vzniknout válečňák jak vyšitý. Tento je zaměřen na Anglány, kteří plní tajnou misi v Norsku. Celé mi to připomnělo mladá léta, když jsem hrál Commandos :-) Příběh tisíckrát ohraný, ale zimní prostředí tomu dodává tu správnou atmosféru. A když už příjde na akci, ta taky stojí zato. Když se k tomu připočítají ne úplně blbí Němci, jak to bývá zvykem, s nemilosrdným velitelem SS, dobrá kamera a Sean Bean, musím dát ty 4 hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A TO JE DŮVOD PROČ POTŘEBUJEM LIDI JAKO JSTE VY. MUŽE SE CTÍ A ODVAHOU..... A SE CTÍ PŘICHÁZÍ SLUŽBA A OBĚTOVÁNÍ“..... /// Operace GRENDEL – úkol pro speciální jednotku, která ovšem nebude oficiálně existovat ....ble, ble, ble ...prostě tajná mise do německýho týlu a velí tomu Boromir. Snažím se to brát vážně, ale těžko se mi odolává úvahám, že scénář napsal 10ti letej člověk. 100x viděný a milionkrát slyšený – což je horší. Taky v soutěži sympatičnosti tomuhle ,,komandu“ konkurujou snad jen Teletubbies. (Dělaj frajery a hajzly maj na chodbě!) A tak před akcí utužujou disciplínu, střílej, běhaj a hrajou si na tvrďáky (velitelé). Zkompletujeme si příběh o tom, jak se Reines do jednotky dostal, jak tam zůstal a že je potřeba ve filmovým průmyslu zacelit ďouru. Tenhle film NEMÁ KOULE! Pohybuje se na hranici paskvilu a parodie (vtipný tu bohužel není nic). Pár světlých okamžiků vnáší esesáci (i když velitel je zřejmě buzna...). BUDE TO TVRDÝ! TO UŽ JSME ZAŽILI! (to není rozhovor z bordelu!) NECHŤ MI BŮH ODPUSTÍ – finále je SRAČKA! Co taky čekat od komanda, kterýho člen nikdy nikoho nezabil a průvodcem je Barbie (bez Kena). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak 2 Angláni a jedna Norka objeví Švédsko. 2.) Válí se mi doma ,,RDF“ přístroj. 3.) Chci vidět, jak jednotka SS dělá rodinnej portrét. 4.) Jsem pořadatel soutěže ,, O nejtrapnější komando“. 5.) Thx za titule Scarabeus_IV. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Druholigový čas válečných hrdinů z Británie. Respektovaný major Jones je pověřen ve velmi krátké době sestavit úderné přepadové komando v počtu osmi členů. Pod jeho velením mají podniknout na nepřátelském území super tajnou vojenskou operaci, o níž nebudou vedeny oficiální záznamy a jejíž cílem je zajištění super moderního antivlnového zařízení, které si dokáže poradit s rušením radiolokátorů. Věže s tímto zařízením se nacházejí v norských horách. V mimořádně náročném horském terénu, kam je operace situována, se dokáží pohybovat jen ti nejzdatnější. Major si nemůže dovolit sebemenší přehmat při svém náboru. Komando si sáhne na dno svých sil. Skoro se ani nechce věřit, že film se měl inspirovat nějakými skutečnými událostmi z období II. světové války. Mám pocit, že tvůrci příliš na historické prameny s velkou důsledností nedbali a šlo jim jen o jakési hrubé přiblížení válečné operace s nepříliš propracovaným scénářem béčkových kvalit v neotřelé a syrové režii. V popředí příběhu je charismatický Sean Bean, jehož major je zahrán uvěřitelným způsobem a žádné výrazné potíže jsem neměl ani s členy komanda, z jejichž středu vystoupil hlavně rebelantský desátník Rains v podání Dannyho Dyera. Všechno ve filmu je takové uspěchané a polovičaté. Když by se takováto jednotka ocitla na nepřátelském území po tak laxní přípravě, stěží by přežila jen jediný den v přítomnosti mimořádně vycvičeného SS komanda. Ale ani esesácké komando nedisponovalo příliš velkým důvtipem a strategickými schopnostmi, přičemž nepůsobí příliš věrohodně, že se na území bude pohybovat pouhá hrstka esesáků, jak je ve filmu vidno. Komando SS muselo být úplně blbé, když si to britské komando po rozlehlé krajině promenádovalo bez předsunuté hlídky a bylo je možno uzřít na několik set metrů. Na střet obou komand se čekalo déle, než bylo nezbytně nutné. Film však nebyl zbytečně prokecaný. Nasadil docela svižné tempo, které si poctivě po celou dobu držel. Mizivý rozpočet pochopitelně nedovoloval žádné rozmáchlé výpravné rejdy. Málo známý béčkový režisér Adrian Vitoria v podstatě ze svého opusu vytěžil maximum. Technické hledisko akčních scén nebylo vysoké, ale kolaps se nekonal, nedůslednost scénáře byla epičtější než celý film a určitě filmu neprospěl uspěchaný konec a odbyté finále. Film si odpustil patetickou strukturu a s válečnými hrdiny zacházel neotřelým způsobem. Bylo zajímavé dozvědět se něco málo o předchůdcích současných britských speciálních jednotek, i když jen v béčkové produkci. 60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá, emoce nevzbuzující a podivně useklá podívaná, kde i můj milovaný Sean Bean vypadá spíš jak Mr. Bean a chvílema při tom poklusu skotskou vysočinou a norskou divočinou působí spíš než jako drsný major od commandos jako chlap prchající za druhou mízou a před prvním infarktem. Opomíjeným hrdinům jsem chtěla dát šanci, ale děti mám dvě, nervy jedny a času málo, takže to tentokrát za promarněnou hodinu a půl budou jenom dva zásahy, zbytek letěl kamsi mimo terč. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Podľa austrálskych poznámok k vydaniu DVD bol tento film "inšpirovaný skutočným príbehom autora 'Jamesa Bonda' Sira Iana Fleminga, ktorý vytvoril jednu z najdôležitejších elitných jednotiek v histórii britských ozbrojených síl". (Johnny.ARN)
  • Avro Lancaster, štvormotorový bombardér, ktorý bol použitý v scéne s výsadkom, je nesprávnym typom, pretože lietadlo v tomto filme v rokoch 1940-191 neexistovalo. Správny typ by bol buď Armstrong Whitworth Whitley, alebo Vickers Wellington, oba dvojmotorové bombardéry. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama