Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

To je hodně tuctovej Tucet špinavců.Zase je to takový realistický,protože kolik vojáků z tuctu je netuctově vtipných,že..Natož z osmi.Takže tady jeden.D.Dyer.A to je jaksi potíž,protože ten se hodí na přivožralý britský chuligány skvěle a takovýho přerostlýho Švejka by určitě taky dal,ale u Commandos by šel nejspíš tak za kuchaře.Nebo okamžitě do kopru.Nemluvě o tom malym chcípákovi,kterej asi 3x omdlel,tak jsem furt čekal,že vyjeví nějakou obzvlášť vykutálenou zabijáckou dovednost,čehož jsem se nedočkal.Tedy pokud se za ní nebere telepatická schopnost zasalutovat vteřinu před dírou do plic. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tvůrci měli dobrý záměr ale nějak se jim nepovedl.Herců poskrovnu - asi kdo měl zrovna volno ?Silné hlášky ale skutek utek.Zbytečně dlouhé záběry.Měla jsem dojem že vlastně tvůrci ani nevědí jak s tématem naložit. Zjišťuji že filmy natáčené o válce několik desetiletí po válce jsou bez šťávy.Kniha je podstatně výživnější.Nic moc zážitek. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. 63% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druholigový čas válečných hrdinů z Británie. Respektovaný major Jones je pověřen ve velmi krátké době sestavit úderné přepadové komando v počtu osmi členů. Pod jeho velením mají podniknout na nepřátelském území super tajnou vojenskou operaci, o níž nebudou vedeny oficiální záznamy a jejíž cílem je zajištění super moderního antivlnového zařízení, které si dokáže poradit s rušením radiolokátorů. Věže s tímto zařízením se nacházejí v norských horách. V mimořádně náročném horském terénu, kam je operace situována, se dokáží pohybovat jen ti nejzdatnější. Major si nemůže dovolit sebemenší přehmat při svém náboru. Komando si sáhne na dno svých sil. Skoro se ani nechce věřit, že film se měl inspirovat nějakými skutečnými událostmi z období II. světové války. Mám pocit, že tvůrci příliš na historické prameny s velkou důsledností nedbali a šlo jim jen o jakési hrubé přiblížení válečné operace s nepříliš propracovaným scénářem béčkových kvalit v neotřelé a syrové režii. V popředí příběhu je charismatický Sean Bean, jehož major je zahrán uvěřitelným způsobem a žádné výrazné potíže jsem neměl ani s členy komanda, z jejichž středu vystoupil hlavně rebelantský desátník Rains v podání Dannyho Dyera. Všechno ve filmu je takové uspěchané a polovičaté. Když by se takováto jednotka ocitla na nepřátelském území po tak laxní přípravě, stěží by přežila jen jediný den v přítomnosti mimořádně vycvičeného SS komanda. Ale ani esesácké komando nedisponovalo příliš velkým důvtipem a strategickými schopnostmi, přičemž nepůsobí příliš věrohodně, že se na území bude pohybovat pouhá hrstka esesáků, jak je ve filmu vidno. Komando SS muselo být úplně blbé, když si to britské komando po rozlehlé krajině promenádovalo bez předsunuté hlídky a bylo je možno uzřít na několik set metrů. Na střet obou komand se čekalo déle, než bylo nezbytně nutné. Film však nebyl zbytečně prokecaný. Nasadil docela svižné tempo, které si poctivě po celou dobu držel. Mizivý rozpočet pochopitelně nedovoloval žádné rozmáchlé výpravné rejdy. Málo známý béčkový režisér Adrian Vitoria v podstatě ze svého opusu vytěžil maximum. Technické hledisko akčních scén nebylo vysoké, ale kolaps se nekonal, nedůslednost scénáře byla epičtější než celý film a určitě filmu neprospěl uspěchaný konec a odbyté finále. Film si odpustil patetickou strukturu a s válečnými hrdiny zacházel neotřelým způsobem. Bylo zajímavé dozvědět se něco málo o předchůdcích současných britských speciálních jednotek, i když jen v béčkové produkci. 60% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ale no tááák, vždyť to vůbec nebylo špatné, proč tak nízké hodnocení? Ano, bylo to komornější, ano, bylo to zřetelně levnější, ale jednoduše to nemělo rozpočet ani zázemí Band of Brothers. Naopak, konečně se zase někdo po deseti letech rozhoupal natočit něco s tématikou WWII. ~~~ Jediné, co mi tu nesedělo, byla trochu zbytečně "heroicko-megalomanská" hudba, která do filmu a scén poněkud nepatřila, a možná bych trochu upravil seznam přeživších :) ~~~ Věčná škoda té televizní produkce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Mapa na stene brífingovej miestnosti v Kente ukazuje hranicu Fínska s Ruskom tak, ako bola po roku 1944 (chýba Petsamo a Karélia). V roku 1940 Fínsko stratilo iba Karéliu, ale nie Petsamo. (Johnny.ARN)
  • Počas prestrelky vo Francúzsku sa vzadu potuluje muž, možno komparz alebo člen štábu. (Johnny.ARN)
  • V skutočných misiách druhej svetovej vojny, na ktorých je založený tento film, aj vo filme Hrdinovia z Telemarku (1965) sa predstavili britskí vojaci. Oba filmy skúmajú prácu týchto britských jednotiek v Nórsku, pričom oba filmy sa tam aj čiastočne natáčali. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama