Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tvůrci měli dobrý záměr ale nějak se jim nepovedl.Herců poskrovnu - asi kdo měl zrovna volno ?Silné hlášky ale skutek utek.Zbytečně dlouhé záběry.Měla jsem dojem že vlastně tvůrci ani nevědí jak s tématem naložit. Zjišťuji že filmy natáčené o válce několik desetiletí po válce jsou bez šťávy.Kniha je podstatně výživnější.Nic moc zážitek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénáristicko-režisérský šunt. A nezachránil to ani Sean Bean a už vůbec ne Danny Dyer, kterému sedí spíše role londýnských povalečů, drobných gangsterů, chuligánů či feťáků, ale rozhodně to není typ heroického hrdiny a příslušníka komandos. A to se dá říct kromě již zmíněného Beana skoro o celé jednotce. 40% za pár solidních momentů, o které se starala především jednotka SS. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra ale abych řekl pravdu film jsem zkouknul jenom kvůli zajímavému hereckému obsazení, Bean a Dyer spolu? To už znělo dost zajímavě. No a tak jsem se uvelebil. A druhý den si na film nevpoměl, ale abych řekl pravdu tu hodinku a půl film uběhne poměrně rychle a zmíněná dvojice hraje výborně. A to jsem se trochu obával. Příběh není teda vůbec dobrej a jeho vyprávění je dost prudivý. Akce je tu poměrně dost a konec mě mile překvapil. Ale není to rozhodně nic co bych musel vidět znova. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čas hrdinov to rozhodne nieje a jediný Sean Bean s toho nerobí sračku. Kedže to svojím herectvom trochu zahusťuje je s toho aspoň celkom pozeratelné hovno. Čas je to čo chlapci nemajú a rýchlo a kvalitne sa ani pes nevyserie a tak to dopadlo aj tu a spolu s filmom tak dopadol aj kameraman, ktorý točil ako keby musel ísť naozaj na veľkú. Príbeh je v pohode, prvá polka vám dva krát vysvetlí odkial kam a druhá patrí akcii, s ktorej si vy moc neodnesiete, pretože každý kto to točil mu buď trebalo srať ako som už spomínal alebo tie digitálne výbuchy si chceli užiť naživo a nie kukať na ne cez objektív. Boromir, hudba a nízkorozpočtová výprava je snáď jediné plus, inak je to bieda, ktorú odporúčam pozerať na veľmi, veľmi nudný deň a aj to s prižmúrenými očami. 50% - 2* ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už to bylo. Druhá světová, tajná akce, speciální jednotka. Vpád na nepřátelské území... Poskládejte sympatickou grupu a máte vyhráno. Zde byli všichni stejní, stejně nevýrazní, stejně nudní. (snad jedině Sean Bean byl vyjímka) Přidejtě k nim ženu, co drží zbraň jak papež hever a o průser je postaráno. Další věc je akce. Po úvodní nemastné, neslané akci si na tu další počkáme dlouhých 60 minut. Mezí tím máme možnost vidět jen vyvraždění Norské farmy nacisty a to je žalostně málo... Za krásné horské prostředí a Seana Bena dávám dvě hvězdy.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Avro Lancaster, štvormotorový bombardér, ktorý bol použitý v scéne s výsadkom, je nesprávnym typom, pretože lietadlo v tomto filme v rokoch 1940-191 neexistovalo. Správny typ by bol buď Armstrong Whitworth Whitley, alebo Vickers Wellington, oba dvojmotorové bombardéry. (Johnny.ARN)
  • Flt. Sgt. Roger Rollright (John Dagleish) je označovaný ako letový seržant, ale nad pruhmi nemá korunu, takže je technicky seržant. (Johnny.ARN)
  • Práca 30 Assault Unit z druhej svetovej vojny zobrazená v tomto filme je predmetom knihy „Ian Fleming's Commandos: The Story of 30 Assault Unit in WWII“ (2012) od Nicholasa Rankina, ktorá bola prvýkrát vydaná nasledujúci rok po tomto filme. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama