Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

kingik 

všechny recenze uživatele

Druholigový čas válečných hrdinů z Británie. Respektovaný major Jones je pověřen ve velmi krátké době sestavit úderné přepadové komando v počtu osmi členů. Pod jeho velením mají podniknout na nepřátelském území super tajnou vojenskou operaci, o níž nebudou vedeny oficiální záznamy a jejíž cílem je zajištění super moderního antivlnového zařízení, které si dokáže poradit s rušením radiolokátorů. Věže s tímto zařízením se nacházejí v norských horách. V mimořádně náročném horském terénu, kam je operace situována, se dokáží pohybovat jen ti nejzdatnější. Major si nemůže dovolit sebemenší přehmat při svém náboru. Komando si sáhne na dno svých sil. Skoro se ani nechce věřit, že film se měl inspirovat nějakými skutečnými událostmi z období II. světové války. Mám pocit, že tvůrci příliš na historické prameny s velkou důsledností nedbali a šlo jim jen o jakési hrubé přiblížení válečné operace s nepříliš propracovaným scénářem béčkových kvalit v neotřelé a syrové režii. V popředí příběhu je charismatický Sean Bean, jehož major je zahrán uvěřitelným způsobem a žádné výrazné potíže jsem neměl ani s členy komanda, z jejichž středu vystoupil hlavně rebelantský desátník Rains v podání Dannyho Dyera. Všechno ve filmu je takové uspěchané a polovičaté. Když by se takováto jednotka ocitla na nepřátelském území po tak laxní přípravě, stěží by přežila jen jediný den v přítomnosti mimořádně vycvičeného SS komanda. Ale ani esesácké komando nedisponovalo příliš velkým důvtipem a strategickými schopnostmi, přičemž nepůsobí příliš věrohodně, že se na území bude pohybovat pouhá hrstka esesáků, jak je ve filmu vidno. Komando SS muselo být úplně blbé, když si to britské komando po rozlehlé krajině promenádovalo bez předsunuté hlídky a bylo je možno uzřít na několik set metrů. Na střet obou komand se čekalo déle, než bylo nezbytně nutné. Film však nebyl zbytečně prokecaný. Nasadil docela svižné tempo, které si poctivě po celou dobu držel. Mizivý rozpočet pochopitelně nedovoloval žádné rozmáchlé výpravné rejdy. Málo známý béčkový režisér Adrian Vitoria v podstatě ze svého opusu vytěžil maximum. Technické hledisko akčních scén nebylo vysoké, ale kolaps se nekonal, nedůslednost scénáře byla epičtější než celý film a určitě filmu neprospěl uspěchaný konec a odbyté finále. Film si odpustil patetickou strukturu a s válečnými hrdiny zacházel neotřelým způsobem. Bylo zajímavé dozvědět se něco málo o předchůdcích současných britských speciálních jednotek, i když jen v béčkové produkci. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je sympaťák, to vie každý. A väčšinou (2012 KONIEC SVETA :-)) si vie dobre vybrať úlohy. Aj teraz ide o sharpeovskú úlohu veliteľa, ale... film pôsobí akosi polovičato. Niektoré línie a osudy postáv nie sú dokončené, niektorí záporáci sa zjavujú a miznú, akoby boli pri natáčaní len jeden deň... Nenudil som sa, ale nevyužitie potenciálu či už krás zimnej škandinávskej krajiny alebo príbehu (resp. vzťahov medzi postavami) ma fakt zamrzelo... Nič neriešiace ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU je určite zábavnejšie a v konečnom dôsledku i zmysluplnejšie... A vlastne aj aj taký MARIŇÁK 2 pôsobí celistvejšie... Ak výprava SAS na cudzie územie, tak radšej BRAVO TWO ZERO... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra ale abych řekl pravdu film jsem zkouknul jenom kvůli zajímavému hereckému obsazení, Bean a Dyer spolu? To už znělo dost zajímavě. No a tak jsem se uvelebil. A druhý den si na film nevpoměl, ale abych řekl pravdu tu hodinku a půl film uběhne poměrně rychle a zmíněná dvojice hraje výborně. A to jsem se trochu obával. Příběh není teda vůbec dobrej a jeho vyprávění je dost prudivý. Akce je tu poměrně dost a konec mě mile překvapil. Ale není to rozhodně nic co bych musel vidět znova. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čas hrdinov to rozhodne nieje a jediný Sean Bean s toho nerobí sračku. Kedže to svojím herectvom trochu zahusťuje je s toho aspoň celkom pozeratelné hovno. Čas je to čo chlapci nemajú a rýchlo a kvalitne sa ani pes nevyserie a tak to dopadlo aj tu a spolu s filmom tak dopadol aj kameraman, ktorý točil ako keby musel ísť naozaj na veľkú. Príbeh je v pohode, prvá polka vám dva krát vysvetlí odkial kam a druhá patrí akcii, s ktorej si vy moc neodnesiete, pretože každý kto to točil mu buď trebalo srať ako som už spomínal alebo tie digitálne výbuchy si chceli užiť naživo a nie kukať na ne cez objektív. Boromir, hudba a nízkorozpočtová výprava je snáď jediné plus, inak je to bieda, ktorú odporúčam pozerať na veľmi, veľmi nudný deň a aj to s prižmúrenými očami. 50% - 2* ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak zlé, jak tu spousta lidí píše. Na druhou stranu to není ani nic geniálního. Herci se docela snažili a těch devadesát minut mi vcelku dobře uteklo, ačkoli je pravda, že víc jsem se bavil ze začátku a ještě v průběhu výcviku. Pak to šlo trochu z kopce. Rozpočet filmu evidentně velký nebyl a na vizuálu je to znát, ale i tak dávám 5/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Význam skratky „RDF“ (Range and Direction Finding) je hľadanie vzdialenosti a smeru. (Johnny.ARN)
  • V škótskej tréningovej scéne inštruktor Mac (William Houston) hovorí „..a pre tých z vás, ktorí ma nepoznajú, čakáte veľké prekvapenie“ a „...teraz to skúsme, náš prvý infarkt, však?" Tieto riadky sú takmer totožné s tými, ktoré nahovoril RSM Sandy Young (Jack Watson) vo filme Divoké husy (1978). (Johnny.ARN)
  • Počas streľby na farme, keď sa Nemci prvýkrát priblížia, Rains (Danny Dyer) je prvýkrát videný, ako sa tlačí na stenu, ale v ďalšom zábere leží na podlahe v strede miestnosti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama