Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. První čeho si člověk na tomto snímku všimne je,že celé to pusobí jako byl to natočili nějací amatéři. Atmosféra absolutně nepřipomíná 2.světovou válku a místama jsem se musel smát,jak směšně působí můj (bohužel) oblíbený herec Danny Dyer v roli nenapravitelného vojáka,který se najednou stane krotkým beránkem. A to jen proto,aby mohl být v nějakém komickém komandu,kde vedle sebe stojí jeden 60kg hošík vedle druhého. Těšil jsem se alespoň,že uvidím nádhernou krajinu... nic! Sněhu je tam,ale dost. Jinak Sean Bean - tragický (v tom bílém roláku byl nejlepší) - 4% ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

A začalo to celkom dobre. Úvod, zápletka, výcvik, skvelý Sean Bean, pohľadný James D´Arcy (v uniforme bol na zožranie) všetko by bolo fajn až to zrazu skončilo a niekde medzi vypadnutím z lietadla a dopadom v Nórsku si povedali, že kašleme na to, aj tak to bude sračka, tak načo sa snažiť. Spravili teda nejakú trápnu akciu (to bola najväčšia hrôza), zabili niekoľko hrdinov a zazvonil švédsky zvonček a vikingskej rozprávky bol koniec. ()

Reklama

sadlokan 

všechny recenze uživatele

To je hodně tuctovej Tucet špinavců.Zase je to takový realistický,protože kolik vojáků z tuctu je netuctově vtipných,že..Natož z osmi.Takže tady jeden.D.Dyer.A to je jaksi potíž,protože ten se hodí na přivožralý britský chuligány skvěle a takovýho přerostlýho Švejka by určitě taky dal,ale u Commandos by šel nejspíš tak za kuchaře.Nebo okamžitě do kopru.Nemluvě o tom malym chcípákovi,kterej asi 3x omdlel,tak jsem furt čekal,že vyjeví nějakou obzvlášť vykutálenou zabijáckou dovednost,čehož jsem se nedočkal.Tedy pokud se za ní nebere telepatická schopnost zasalutovat vteřinu před dírou do plic. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Co dodat k tomuhle dílu?Je to divná otázka na úvod komentáře.Pravda?Britští comandos byli posíláni na nemožné akce a tohle byla jedna z nich.Je jen škoda, že už nikdo z těch, kteří těchto jednotkách sloužili už nežije, aby scénáristům pomohl. Potřebovali by to jako sůl.Ohromné časové a prostorové skoky,které absolvujeme díky střihači doslova devastují film v závěru.Postavy se vytrácejí beze slov a bez kulky v těle.Bezbarvá příslušnice norského odboje s nejasnými vztahy k mizejícím vojákům, psychicky naprosto rozvrácený voják-radista, který popré v životě zabil-no budiž.Jakoby násilně vsazená scéna s vybitím rodiny farmáře působí až nepatřičně.Když si vybavím Umírání za dlouhého dne, tak je mi herců i režiséra líto. Je mi líto...... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, kteří sledují skromné cíle a dokážou je naplnit. Čas hrdinů slibuje mužnou stealth cestu tam a kousek i zpátky se sympaticky analogovými akčními scénami a horskými panoramaty, realizovanou hvězdami nižší svítivosti, hlavně Beanem, zjevně po nějaké méně zdařilém estetickém zákroku, a vtipným hejskem Dyerem, který hraje zabijáka s nožem stejně jako ravera na acidu. Nic víc, ale také nic míň. Mission accoplished. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Kódový názov tajnej misie bol „Operácia Grendel“ a pripomína skutočný „Bruneval Raid“, ktorý bol oficiálne známy aj ako „Operácia Biting“. (Johnny.ARN)
  • Mapa na stene brífingovej miestnosti v Kente ukazuje hranicu Fínska s Ruskom tak, ako bola po roku 1944 (chýba Petsamo a Karélia). V roku 1940 Fínsko stratilo iba Karéliu, ale nie Petsamo. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno