Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá, emoce nevzbuzující a podivně useklá podívaná, kde i můj milovaný Sean Bean vypadá spíš jak Mr. Bean a chvílema při tom poklusu skotskou vysočinou a norskou divočinou působí spíš než jako drsný major od commandos jako chlap prchající za druhou mízou a před prvním infarktem. Opomíjeným hrdinům jsem chtěla dát šanci, ale děti mám dvě, nervy jedny a času málo, takže to tentokrát za promarněnou hodinu a půl budou jenom dva zásahy, zbytek letěl kamsi mimo terč. ()

WillyMarks odpad!

všechny recenze uživatele

no tak po tomhle jsem vážně už mimo mísu :D nejen že je to Béčko, ale peníze byli snad jen na polovinu filmu, poněvadž ten konec, to netuším, prostě nemůžu z toho. Jediný důvod proč jsem se na toto podíval byl Sean Bean, jelikož jsem chtěl zjistit jestli tu umře, stejně jako ve všech jiných rolích, no a co se dozvím??? nic , jedno velký nic...prostě koukáte a najednou titulky, tak kde to jsme? členové upa supa nejlepšího komanda vypadají jak zevláci a velitel SS jednotek vypadá jak teplej, a ještě se snaží hrát si na drsňáka. K tomu neverbální povely mezi vojáky jsou na úrovni dětských let :D Ach jo, jsem vážně znechucen naprosto vším. Přitom tenhle skutečný příběh je skvělým námětem pro nějaké drsné válečné drama, ale takhle to zprznit.... Všechno je tak laciné - kamera, střih, herecké výkony...možná ta hudba by celkem ušla, ale jinak nic... Buď všechny peníze a naděje vložili do Edda Starka a zapomněli na film, anebo ho museli opít natolik, že tu roli přijal.... hroznej odpad! ()

Reklama

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších negativních příspěvků jsem čekal větší béčkový propadák, ale zase tak hrozné to nebylo. Příběh mě bavil a Sean Bean mě nezklamal. Jelikož mám nastavenou laťku hodně vysoko (u těchto výpravných misí z 2.světové války) díky 43 let starému filmu Kam orli nelétají, tak pochopitelně vše už beru s rezervou a nečekám šokující překvápko. Ty orly doporučuji všem! ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už to bylo. Druhá světová, tajná akce, speciální jednotka. Vpád na nepřátelské území... Poskládejte sympatickou grupu a máte vyhráno. Zde byli všichni stejní, stejně nevýrazní, stejně nudní. (snad jedině Sean Bean byl vyjímka) Přidejtě k nim ženu, co drží zbraň jak papež hever a o průser je postaráno. Další věc je akce. Po úvodní nemastné, neslané akci si na tu další počkáme dlouhých 60 minut. Mezí tím máme možnost vidět jen vyvraždění Norské farmy nacisty a to je žalostně málo... Za krásné horské prostředí a Seana Bena dávám dvě hvězdy.... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od tohoto béčkového válečného filmu jsem nečekal moc a bohužel můj předsudek byl v tomto případě zcela přesný. Akce ke konci tak hrozná nebyla, ale já prostě herecké výkony většině hercům něvěřil a Sean Bean to nezachránil. Členové SAS a podobných speciálních jednotkek byli machři, kteří se zasluhují nejvýší pocty, ale Age of Heroes jim je zdaleka nepřináší. Bohužel další film, na který rychle zapomenu tak třeba příště někdo přijde s lepším kouskem... 4/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Postava Iana Fleminga je zobrazená so stuhami vojnovej medaily z rokov 1914-18 a medaily za víťazstvo, udeľovanej za službu v rokoch 1914 až 1918. V skutočnosti sa Ian Fleming narodil v roku 1908 a nikdy neslúžil v prvej svetovej vojne (mal desať rokov, keď vojna skončila). (Johnny.ARN)
  • Podľa austrálskych poznámok k vydaniu DVD bol tento film "inšpirovaný skutočným príbehom autora 'Jamesa Bonda' Sira Iana Fleminga, ktorý vytvoril jednu z najdôležitejších elitných jednotiek v histórii britských ozbrojených síl". (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama