Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Málo akční, málo atmosférické. Místy vtipné, však ne dobře zahrané. Jen na zabití času. Sean Bean nevýrazný. Pro toto je ho škoda. Chci další nové fantasy plné akce, krve a silného děje s charismatickými postavami. Ať třeba zfilmujou Diablo. Sean Bean v roli válečníka to by snad šlo, ne? - Jako Boromir byl dobrý, zapamatovatelný. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, kteří sledují skromné cíle a dokážou je naplnit. Čas hrdinů slibuje mužnou stealth cestu tam a kousek i zpátky se sympaticky analogovými akčními scénami a horskými panoramaty, realizovanou hvězdami nižší svítivosti, hlavně Beanem, zjevně po nějaké méně zdařilém estetickém zákroku, a vtipným hejskem Dyerem, který hraje zabijáka s nožem stejně jako ravera na acidu. Nic víc, ale také nic míň. Mission accoplished. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čas hrdinov to rozhodne nieje a jediný Sean Bean s toho nerobí sračku. Kedže to svojím herectvom trochu zahusťuje je s toho aspoň celkom pozeratelné hovno. Čas je to čo chlapci nemajú a rýchlo a kvalitne sa ani pes nevyserie a tak to dopadlo aj tu a spolu s filmom tak dopadol aj kameraman, ktorý točil ako keby musel ísť naozaj na veľkú. Príbeh je v pohode, prvá polka vám dva krát vysvetlí odkial kam a druhá patrí akcii, s ktorej si vy moc neodnesiete, pretože každý kto to točil mu buď trebalo srať ako som už spomínal alebo tie digitálne výbuchy si chceli užiť naživo a nie kukať na ne cez objektív. Boromir, hudba a nízkorozpočtová výprava je snáď jediné plus, inak je to bieda, ktorú odporúčam pozerať na veľmi, veľmi nudný deň a aj to s prižmúrenými očami. 50% - 2* ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Co dodat k tomuhle dílu?Je to divná otázka na úvod komentáře.Pravda?Britští comandos byli posíláni na nemožné akce a tohle byla jedna z nich.Je jen škoda, že už nikdo z těch, kteří těchto jednotkách sloužili už nežije, aby scénáristům pomohl. Potřebovali by to jako sůl.Ohromné časové a prostorové skoky,které absolvujeme díky střihači doslova devastují film v závěru.Postavy se vytrácejí beze slov a bez kulky v těle.Bezbarvá příslušnice norského odboje s nejasnými vztahy k mizejícím vojákům, psychicky naprosto rozvrácený voják-radista, který popré v životě zabil-no budiž.Jakoby násilně vsazená scéna s vybitím rodiny farmáře působí až nepatřičně.Když si vybavím Umírání za dlouhého dne, tak je mi herců i režiséra líto. Je mi líto...... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Tak se píše v popisku na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí takových commandos, uzná, že je to natočeno v celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh je málo propracovaný a tak docela nezáživný. Už na začátku chybí nějaký logický pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň taková podivnost. Střih nemá logiku a je zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší stopáž, aby každá dějová etuda mělo více prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack. Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak opět nevyužitá šance na pořádný biják. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Režisér Adrian Vitoria o tomto filme povedal: "Na tomto projekte sme mali komandá, skutočné britské komandá. Pomáhali nám a hrali členov SS. Všetko sú to bývalí vojenskí muži, ktorí pracovali v Iraku a Afganistane a videli skutočnú akciu. Ich prínos k tomuto filmu bol skvelý a myslím si, že ak vôbec niečo, vďaka tomu mali príležitosť vidieť, čo robíme vo filme, a pochopiť, prečo to trvá tak dlho a prečo nemôžeme zahrnúť každý jeden detail do dokončenej úpravy. Vyškolili nás vo fungovaní vojny." (Johnny.ARN)
  • Počas streľby na farme, keď sa Nemci prvýkrát priblížia, Rains (Danny Dyer) je prvýkrát videný, ako sa tlačí na stenu, ale v ďalšom zábere leží na podlahe v strede miestnosti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama