Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (852)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $82miliónovTržby USA $34,607,430Tržby Celosvetovo $47,434,430║ __U tohto filmu si nikdy nebudete istý čo je pravda a čo len fikcia, film ponúka neskutočný "bláznivý" nespútaný príbeh. __Jim Carrey je neskutočný exot a k tomu aj herec čo sa dokáže uviesť nielen cez bláznivé gagy ale aj cez dramatický prejav a práve tu ponúka ďalší hlboký zafarbený výstup čo dokáže vyniesť film do výšin. Taktiež ma čoraz viac udivuje meno Miloš Forman, toto je asi tretí film čo som videl od neho a opäť ma svojím vyprávackým štýlom dostáva do stavu blažena, kde musím uznať nielen jeho režisérske kvality ale aj to že ide o jedného z najlepších režisérov na svete. /90%/ ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Jen suché konstatování: Měl jsem tu u toho filmu dvě hvězdy z doby asi kolem r. 2007, kdy mi bylo mírně přes dvacet. Letos jsem se podíval znova a přihazuju další tři. Film, který stojí na střihu. Jedna z nejlepších střihačských prací, co jsem kdy viděl. Film natočený tak, aby se stříhal sám. Forman musel mít ten rytmus během natáčení v hlavě. Byl to muzikant. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Viac než biografia. Viac než prehľad najlepších gagov Andyho Kaufmana. Smutná štúdia človeka, ktorého nikto nepoznal sa križuje s niekoľkovrstvovými bohovskými gagmi, ktoré presahujú čas, priestor i ďalšie dimenzie a tak ako ležiaca osmička sa spájajú do jedného dokonalého celku. Ťažko písať o tých úplne najlepších filmoch. Jim Carrey mal dostať Oscara. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 4 a 5-ti hvězdičkami, ale posledních 10 minut a Carreyův výkon převážily ve prospěch Miloše Formana... Perfektně zvolené téma, snad nejzajímavější biografický film, jaký jsem kdy viděla. Samozřejmě je to zčásti zásluhou samotného Kaufmanova života, který rozhodně nepatřil mezi tuctové, ale pod taktovkou méně zkušeného režiséra by mohl výsledek dopadnout nevalně. Pan Forman ale pořád ještě umí točit krásné filmy, vybírat si do nich zajímavé herce a vyprávět pomocí toho silné příběhy jakéhokoliv žánru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Jim Carrey (Andy Kaufman) odmítal slyšet na své jméno během celého natáčení a chtěl, aby ho štáb oslovoval jako Andyho - a to i když zrovna nebyl na place. (don corleone)
  • Natáčelo se od 27. července do 24. listopadu 1998. Točilo se ve státech USA – Kalifornie a New York a na Filipínách. (Varan)

Reklama

Reklama