Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (852)

H34D 

všechny recenze uživatele

Muž na měsíci není film, který by vzbuzoval okamžité nadšení a vyvolával výbuchy smíchu. Sledujeme uměleckou dráhu podivína, který byl ve své době nepochopen, a tudíž není divu, že i film o něm musí v člověku uzrát. Nenazýval bych Muže na měsíci skvělou biografií, bezprecendentní satirou na zábavní průmysl, ani v něm nespatřuji kdovíjakou poctu stand-up komikům. Je to zkrátka příjemně ujetý a docela zábavný film, v němž si přepálené výrazové prostředky Jima Carreyho konečně najdou dokonalé místo... 7/10 ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 4 a 5-ti hvězdičkami, ale posledních 10 minut a Carreyův výkon převážily ve prospěch Miloše Formana... Perfektně zvolené téma, snad nejzajímavější biografický film, jaký jsem kdy viděla. Samozřejmě je to zčásti zásluhou samotného Kaufmanova života, který rozhodně nepatřil mezi tuctové, ale pod taktovkou méně zkušeného režiséra by mohl výsledek dopadnout nevalně. Pan Forman ale pořád ještě umí točit krásné filmy, vybírat si do nich zajímavé herce a vyprávět pomocí toho silné příběhy jakéhokoliv žánru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebola len náhodná podobnosť medzi Carreym a Kaufmanom, pretože títo dvaja nemajú spoločné len to, že sú komikmi, no hlavne v tom, že vedia totálne spochybniť dané fakty. Ukážte mi totiž jedinkého človeka, ktorý by pred týmto filmom povedal o Carreym, že vie hrať a to dokonca zlatopalmovsky. A to v roli, ktorú by nezahral trúfnem si povedať žiaden pán hollywoodsky herec, čiže tu patrí vďaka aj Formanovi, že si trúfol. Veľmi pôsobivý film, ťažko uveriť, že Andyho život mal práve takýto priebeh. 75%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mě naprosto vzal dech. K tomu přispěl skvělý Jim Carrey, který se stal naprosto věrohodným Andy Kaufmanem a režisér Miloš Forman z něj vymáčkl jeho maximum. Tento film si zasloužil i nějakého Oskara, každopádně díky Formanovi se Kaufman vrátil dříve než po 20 letech po smrti, jak slíbil. (( :: Tento film je klenotem mezi mými všemi filmy a patří k těm co mám nejvíce rád. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

Reklama

Reklama