Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Hodně kuriózní věc. Na jednu stranu je to thriller, jak má být. Řekla bych, že je místy až děsivě krutý, napínavě detektivní a zároveň i dojemně vzrušující. Ale na druhou stranu jsou všechny tyhle superlativy pohlceny nadlehčenou situaci, jakou Odd Thomas má. V konečné fázi opravdu nevím, jaký opravdový pocit tenhle snímek ve mě vyvolal. Celou dobu vás drží v komediálním napětí a na závěr vám poskytne i hlouček slz. Ale co je tady ryze skutečné, nemám ponětí. Pro mě je Thomas lehce nadprůměrný, přesto na čtyři hvězdy nedostačující. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Přesně takto odlehčený film jsem potřeboval! Tušil jsem v něm od začátku potenciál, dobře tedy, že jsem se řídil touto intuicí, páč kdybych se měl nechat vést uvedenými žánry "mysteriózní/thriller", pak bych si jej dnes večer určitě nepustil. Vězte tedy, že jsou zde v ještě větší míře zastoupeny škatule "komedie a horor" a se zhlédnutím určitě neváhejte! 75% ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

A víte co ? Mě se to líbilo, a to tak že docela hodně. Taková trochu praštěná ale neotřelá detektivka. Chvíli dost napínavý až strašidelný thriller, jindy zase pohodová vztahovka. Je to takový miš-maš. Ale tvůrci mezi tím vším zvládají dobře balancovat. Nejvíc mě asi bavila ta ústřední zaláskovaná dvojce, obzvlášť pak konec byl docela nečekaný, silný a uvěřitelně zahraný. Prostě fajnový film. 70% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné. Takový detektivní thriller. Film natočený zkušenou rukou režiséra dobrodružných velkofilmů, to je vidět a ani scénář není k zahození. Trošku mi nesedlo jen podání - uvítal bych hororovější povlak, ale nevadí. Odd Thomas je dobrý film, který spíše překvapí, než zklame. Určitě tímto snímkem neminete a budete se bavit. I ti, kteří chtějí trochu sentimentu. 70% = 4-/5 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama