Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film s najsmutnejším koncom v poslednej dobe aký som videl, u mňa emočne väčším ako vo filme 12 rokov otrokom, ktorý som videl asi 2 hodiny predtým. A to fakt! Stephen Sommers tieto dobrodružné, rodinné filmy jednoducho vie. Vizuálne efekty teda nič moc, peňazí asi nebolo veľa ,ale v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Film je skôr pre mladšie publikum a to mi dáva pozitívnu energiu, že do starého železa ešte nepatrím :). Viem si predstaviť i fakt, že by sa kľudne mohol s touto tematikou natočiť aj seriál, určite by som si ho nenechal ujsť. Milé prekvapenie. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nový Sommers.¬         Režisér a scénárista Stephen Sommers z Indiany v USA je znám hlavně dvěma svými díly: vděčně přijatou "Mumií" (režie a úprava scénáře) z r. 1999 a vlažně přijatým "Van Helsingem" (režie i scénář) z r. 2004. (Podle mé mínky jsou oba snímky stejně dobře povedené, každý ovšem jiným způsobem.) Zpracování knihy známého spisovatele akčně-mysteriózních příběhů D. Koontze z Pensylvanie (USA) je ale uděláno dost nešťastným způsobem: vyprávěcím v první osobě a zároveň nadlehčeným až příliš milostnými a rodinnými vztahy a hláškami, tak moc nadlehčeným, že se setřela hororovo-mysteriózní náplň, která je pro Koontze příznačná a jednoznačně nejdůležitější. Vím, jak Koontz píše, a vím, že onen způsob podání je přímo proti srsti účinu jeho děl.¬                 Je pravděpodobné, že Sommers si chtěl vyzkoušeti, po Mumiích a Van Helsingovi, nový způsob zpracovnání látky; k tomu si ale měl vybrati buď zcela jinou předlohu, nebo si napsati předlohu vlastní, šitou jeho záměru na míru. Míním, že pan Koontz musel býti zpracováním své knižní předlohy zklamaný ne méně, než údajně zpracováním své "Skrýše". Scénář se tentokrát Sommersovi nepovedl, s ohledem na to, jak v něm knižní předlohu "ideově" přehodnotil. Střih je místy nedobrý-odfláknutý a docela dobře provedená hudba už dílo nezachrání. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers si z rozpočtových důvodů dal oddych od digitální megalomanie a natočil tuhle poměrně příjemnou, svižnou, lehce hororovou podívanou. Lekačky sice nejsou žádná ohromující originalita, ale všechno má patřičnou atmosféru, akčním scénám nechybí švih (obzvlášť úvod a finále jsou skvělé), vizuálních efektů si užijeme také dost. Scénář navíc nezapomíná na humor a dvojice Anton Yelchin a Addison Timlin je sympatická až hanba. Tak proč ne. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Béčková parapsychologická detektivka, kterému někdo věnoval trochu víc péče. Ústřední duo má (navzdory přehnanému žvanění) výbornou chemii a Yelchinova partnerka je opravdu charizmatická (a sexy), překvapivě podobně funguje sympatický Dafoe s manželkou ve vedlejší roli. Někde v polovině mě Oddovo pátrání už trochu nudilo a poměrně mě udivil vývoj příběhu, skoro jako kdyby to byla nějaká improvizace. Stejně ale musím říct, že jako komediální horor splachovacího charakteru tento film funguje snad až překvapivě dobře, jistě za to může režisér. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno