Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

novoten 

všechny recenze uživatele

Už po úvodním sexu a následujícím nesmyslném dialogu mi bylo jasné, že já a Kids nebudeme kamarádi. Pseudodokumentární kamera nebo nesnesitelné hlavní postavy ve mně vzbuzovaly skoro až pocit zlosti. Něco zachraňuje i závěr dávající pocit relativní ucelenosti a myšlenky, ale ta moralistická větička na závěr táhne film zase zpátky dolů. Ta snaha o myšlenku a varování tam skutečně je. Ale nefunguje prakticky v ničem. 30% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Absolutní zklamání. Parta arogantních teenagerů choděj, hulej a píchaj po městě. No a co sakra? Slibný námět s tématikou HIV a nadprůměrné ohlasy způsobily, že jsem se na tento zajímavý snímek těšil. Ale naprosto děravý scénář s rádoby amatérskou, zpackanou režií a kamerou doplněnou o naprosto hrozné herecké výkony děj potopily. A smutně se tvářicí předvídatelný konec to opravdu nezachránil. 25% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení některých lidí o absurditě tohoto snímku. Tento film se snaží ukázat jaká je dnes mládež co dokáže a jak se chová. Jasně někteří intelektuálové si zde řeknou, že to je blbost, že nikdo nic podobného nedělá, ale všem těmhle lidem můžu jen vzkázat ... probuďte se!!!! Tenhle film je nechutný pohled na "teenegerský" svět. Tenhle film nezabaluje všechno do balíčku jaký by každý chtěl, tenhle film nelže, ukazuje co vidí a ukazuje to očima těch, kteří konají tak jak film ukazuje. Jde o odsouzení dnešní mládeže. Avšak zbytečně škatulkuje všechny teenegery dohromady a dělá ze všech jen ty oplzlé, sexem posedlé odpady společnosti(jestli toto někomu vadí, tak to sorry, ale po tomhle snímku snad nemůže nikdo mít dobrou náladu). Kdybych byl rodič a viděl tento film asi bych se zachoval dost drasticky a svým dětem bych zakázal hodně věcí, kdyby se chovali aspoň trochu jinak než by měl. (nejrychleji od odpadu k 5* a zpět a zase zpět, co pamatuji:)) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

New York, I Love You: Clark-Korine edition. Zpocený, špinavý, dehtem i na břiše zachlou mrdkou smrdící průtah vnitřnostmi (a nikoli duší) Velkého jablka, kde se pod klimatizačními skleníky vaří neukotvený sotva zletilý low life, jehož jediné pojítko se skutečným světem je HIV v krevním oběhu. Instantní láska a zhulení filmem. Clark byl samozřejmě kontroverzní klasika, kterou jsme jeli ve škole na přelomu milénia, očekávaje, že takhle bude ta naše puberta vypadat, ale New York není Praha I guess. Po letech jsem se k režisérovi vrátil poté, co jsem propadl jeho fotografiím ze série Tulsa a asi mu ještě hodně dlužím. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V časoch puberty, keď sme dennodenne s chalanmi brúsili lavičky na skejtoch boli Kids doslova našou modlou a vzorom. Skúšala sa gandža, šľahačkové bombičky napustené do balóna, proste identický život, ako nám ho predstavil Larry Clark. Uvedomujem si, že to ten chlapík nemá v hlave úplne v poriadku (viď veleúspešný KenPark), no Deti sú vynikajúcou sondou do reálneho života danej populácie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Uvedení filmu bylo provázeno různými protesty a demonstracemi, obzvláště ve Velké Británii, kde byl film rychle odsouzen parlamentem. (-bad-mad-wolf-)
  • Postava, ktorú stvárnil Justin Pierce mala meno Casper. Toto meno prebrala od inej filmovej postavy z rovnomenného filmu. Aj preto Casperovi vo filme niektorí účastníci párty neveria, že je to jeho skutočné meno. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla v lednu 1995 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama