Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dva veľké hendikepy pri pozeraní tohto filmu - 1., český dabing, ktorý bol otrasný... a po 2., škoda, že už nemám tak 14-15 rokov, možno by som to ocenila viac, ale teraz... Škoda, dosť som sa tešila, ale tie plytké a neinteligentné dialógy boli fakt biedne, a o väčšine hereckých výkonov ani nevravím. Samé bla, bla, bla, panna, šukať, tráva, šukať, wuaaaaw, bla, bla, blaaa.... A podľa obalu by si človek myslel, že toho skate-ovania tam bude viac, tak to ma sklamalo asi najviac... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Clarkov pokus o akési autentické vyobrazenie americkej problémovej mládeže 90. rokov má v mnohých smeroch čo povedať. Páčilo sa mi hlavne vyobrazenie bezútešnej atmosféry detskej drogovej skate kultúry tých čias. Film vlastne nemá ani poriadny dej, asi jedinú výraznú dejovú linku tvorí len hrozba AIDS u hlavnej hrdinky (mimochodom najlepší herecký výkon). Inak je to len o sexovaní, drogovaní a povaľovaní. Zaujímavou otázkou zostáva aj s tým spojená miera rozsahu takýchto "detských flákačov". S tým samozrejme ale súvisí aj hlbší ponor do sveta rodinného sociálneho zázemia takýchto detí, ktorý žiaľ vo filme úplne absentoval. Vlastne až na pár nepodstatných postavičiek tu vystupovali len detskí herci. Bez poznania sociologického zázemia je však problém riešený len neúplne a aj s omnoho menším emotívnym nábojom. Jednoducho pozerať sa celý čas len na detských darebáčikov a ich drogovo-sexuálne výstrelky ma po čase začalo trochu nudiť. Na druhú stranu, zo začiatku ma to trochu šokovalo, uznávam. Vzhľadom na autencitu bolo preto obsadenie nehercov výborným ťahom. Snáď len s malou výhradou k hlavnej chlapčenskej postave odblaňovača, chalan mi ako neodolateľný zvodca panien nepripadal dôveryhodne. V reálnom živote by od dievčat dostal skôr viac prázdnych košov ako ich venčekov, skrátka žiadna charizma. Celkovo snímok hodnotím ako silný priemer na hranici nadpriemernosti, myslím však, že sa z toho dalo vytrieskať aj viac. Našliapnuté k tomu bolo veľmi dobre. 69/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Píčovina. Pamatuji si, jak jsem kdysi viděl obal od tohohle filmu ve videopůjčovně a vždycky mě lákal ten nápis na něm : Vaše děti nesmí tenhle film vidět! Což o to ono by to potenciál na lehce šokující a provokativní dílko mělo, ale já v tom nevidím nic než dementní nesnesitelně nudnou story o AIDSákovi kterej odpaňuje třináctky ve stylu ošustit a opustit, ale aspoň jim nechá něco na památku, aby na něj fakt do konce života (ten přijde brzy) nezapoměli. odpusťte mi můj cynismus, ale mě to fakt nic nedalo kromě 90 minut brutální nudy.15% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Larry Clark nám nabízí výborný pohled na New York poloviny 90tých let. Autentické, reálné prostředí tohoto nikdy nespícího města. Mládež, bezvýhradně chycená skateboardingem a zdánlivě bezstarostným, teenagerským životem, plným všeho špatného, což si myslím, že v NY v těchto letech, byly naprosto běžné radovánky oněch "dětí", kteří rozhodně nemyslí jako děti. Stačí se podívat na ten reálný, všudypřítomný ruch a plné ulice. Jejich tu hodně, přesto každý sám. Chloë Sevigny zde asi jediná předvádí nějaký herecký výkon a sedne jí to skvěle, to se musí nechat. V 90tých letech jsem děj, dá se říci, částečně odmítal a byl unášen silným nádechem SK8 culture, ve státech již v této době těžce zakořeněné. Nemyslím si, že by chtěl Clark nějak více záměrně "šokovat" a jestli ano, tak snad nešťastným osudem (nejen) třech mladých, krásných dívek. Po dějové stránce se film celkem slušně vyvíjí. Bezvýchodnost situace stále narůstá a nakonec dospěje k jasnému konci "jesus christ, what the fuck happend?". Jen pár osudů z mnoha, vždyť jich je tam opravdu hodně. Obrovský plus za originální hudbu k filmu, a také za perfektní sbírku oldschool hip hop songů. Film, který vidět v patnácti bylo opravdu velmi "inspirující". Záleží jen, čím se člověk nechal inspirovat. Dnes si to dávám v originále, což mé hodnocení drží ještě pevněji. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

America's sweethearts aneb život amerických teenagerů v praxi. Překvapivě drsný pohled na jejich život, soužití, přežívání a trávení volných chvil. Leo Fitzpatrick ve své první roli ihned dokázal, že se pro herectví narodil. Škoda, že si poté herectví znechutil a objevoval se na plátně stále méně často. Jeho postava Telly - lhostejný, sexuální deviant a pedofilní smrad - je zahrána s takovým přesvědčením a zaujetím, až z toho běhá mráz po zádech. Celý příběh se odehrává během jednoho dne Tellyho života a že se toho stane požehnaně, taková je prostě Amerika. Země neomezených možností. Jsem rád, že jsem nemusel vyrůstat právě tam. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Část výtěžku z tohoto filmu byla věnována krizovým organizacím dospívajících. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Justin Pierce, který hrál Caspera, si během natáčení zlomil zápěstí. (ČSFD)
  • Mia Kirshner byla původně obsazena jako Jennie, ale nakonec roli převzala Chloë Sevigny. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama