Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se těžko popisuje a ještě hůř hodnotí. Svým způsobem není ničím výjimečný, jenom prostě tím, že realitu zachycuje jako realitu. Ano, vždy to nechodí tak jako v Kids, všichni teenageři takoví nejsou (já jsem toho důkazem), ale přesto existuje skupinka lidí, která tenhle život žije. A tahle 90 minutová sonda do toho, jak to v podobný kupině lidí chodí, rozhodně neslouží jako pobavení pro sobotní večer, naopak vás svým způsobem strhne... pravděpodobně zhnusí... prostě ovlivní spíš negativně než pozitivně. Já osobně bych většinu těch lidí (hlavně tedy Tellyho) nejradši nakopala do p*dele, což nakonec asi znamená, že to ve mně nějakej dojem zanechalo. A jsem celkem ráda, že žiju ve světě, v jakým žiju. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Absolutní zklamání. Parta arogantních teenagerů choděj, hulej a píchaj po městě. No a co sakra? Slibný námět s tématikou HIV a nadprůměrné ohlasy způsobily, že jsem se na tento zajímavý snímek těšil. Ale naprosto děravý scénář s rádoby amatérskou, zpackanou režií a kamerou doplněnou o naprosto hrozné herecké výkony děj potopily. A smutně se tvářicí předvídatelný konec to opravdu nezachránil. 25% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že teenagery zajímá především píchání a tráva není nic objevného a postavit na tom celý film mi přijde prostě mimo. Je sice pravda, že tu obchází strašidlo v podobě AIDS, ale tahle linka mi přišla nedostatečná. Naturalistické a drsné jistě, ale to samo o sobě nestačí. Na 50% to tahá především Chloë Sevigny, na kterou se mě baví dívat. Bez ní by to byl laciný moralistický podprůměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení některých lidí o absurditě tohoto snímku. Tento film se snaží ukázat jaká je dnes mládež co dokáže a jak se chová. Jasně někteří intelektuálové si zde řeknou, že to je blbost, že nikdo nic podobného nedělá, ale všem těmhle lidem můžu jen vzkázat ... probuďte se!!!! Tenhle film je nechutný pohled na "teenegerský" svět. Tenhle film nezabaluje všechno do balíčku jaký by každý chtěl, tenhle film nelže, ukazuje co vidí a ukazuje to očima těch, kteří konají tak jak film ukazuje. Jde o odsouzení dnešní mládeže. Avšak zbytečně škatulkuje všechny teenegery dohromady a dělá ze všech jen ty oplzlé, sexem posedlé odpady společnosti(jestli toto někomu vadí, tak to sorry, ale po tomhle snímku snad nemůže nikdo mít dobrou náladu). Kdybych byl rodič a viděl tento film asi bych se zachoval dost drasticky a svým dětem bych zakázal hodně věcí, kdyby se chovali aspoň trochu jinak než by měl. (nejrychleji od odpadu k 5* a zpět a zase zpět, co pamatuji:)) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S Larrym Clarkem jako režisérem jsem se seznámil díky filmu Ken Park, na který jsem tehdy zašel do kina a dodnes si pamatuji jak mě zaujalo, že tenhle režisér se nebojí ve filmech ukazovat věci, které v normálním kině běžně neuvidíte (především tedy sexuálního rázu). Proto jsem byl v případě filmu Kids připraven téměř na cokoliv, a tak mě dá se říci překvapilo, že zde není detailně zabrán nějaký penis, že se zde neobjevují zvrhlosti, atd. Zkrátka režisér Clark asi netočil vždy jen úchylárny (kterou Ken Park bezpochyby je), a o to více mě tedy překvapilo, jak kvalitním a zajímavým filmem snímek Kids je. Zde je totiž úžasný a dá se říci i reálný vhled do života dnešních teenagerů (a neymslím, že by těch 15 let filmu jakkoliv ubralo na aktuálnosti) a do toho, jak to mezi nimi chodí. Nechráněný sex, holky, které jsou pannami se nechají ukecat na laciné řečičky a pak jim mohou zbýt jen oči pro pláč, do toho občas nějaká ta pařba a zmlácení někoho, kdo se jim náhodou připlete do cesty, to je docela zajímavě a hlavně reálně viděný odraz reality života dnešních mladých lidí. A musím říci, že obzvláště při záběrech z té závěrečné pařby jsem si představoval, že takhle nějak v pubertě žila i moje ségra (aspoň z toho, co jsem se o ní dozvídal), a o to více na mě film dokázal zapůsobit. Tohle je hodně kvalitní film o mladých a nejen pro mladé, a proto ho hodnotím velmi vysoko, jsou to čtyři zasloužené hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Mia Kirshner byla původně obsazena jako Jennie, ale nakonec roli převzala Chloë Sevigny. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Americký herec Harmony Korine, ktorý napísal k filmu scenár sa objavil aj priamo vo filme, a to počas párty, kde sa stretne s Jennie (Chloë Sevigny). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama