Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o klukovi jménem Dominik. Na první pohled se zdá úplně normální. Všechno se ovšem jednou zvrtne. Spolu s ostatními spolužáky popíjejí alkohol a provokují se navzájem, dokud nedojde na polibek dvou holek a potom Dominika s dalším klukem. Všechno to zaznamenávají na video a než se naděje, video je na facebooku. Později se objeví ještě další věci a všichni si z něj dělají srandu. Díky tomu nechce chodit do školy, upne se na internet, kde potká tajmenou růžovovlasou dívku Sylvii. Ta ho přivede do 'místnosti sebevrahů'. Je to místo plné mladých lidí s problémy, kteří už nechtějí žít. I když je to jenom chat, přes internet, je to jako závislost. Všechno se rázem změní, Dominik přichází o všechno co kdy měl, nepoznává sám sebe, nechodí do školy ani ven a je jasné že tohle nemůže skončit dobře. Tento film má děj, je realistický, procítěný a nemá happyend. Je to zase trochu jinak pojatý a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od Poliakov?? Nvm, preto idem do kina. Referencia z festivalov tento film vychválili, zisk Modrého anjela za réžiu hovorí za všetko. Pohodlne sa usadme, a čakajme čo nám Slovenská filmová asociácia ponúkne. Okamžite som sa pousmial, samozrejme, film v originály po poľsky. Zo začiatku som bol trošku zmetený, že načo k poľskému filmu SK titulky, ale boli pasáže, kedy sa skutočne hodili. Film sa nezačal nejak extra pútavo. Zaujímavé to začalo byť až od stužkovej. S nostalgiou som si spomenul na tú svoju. Ach. Bozkávanie pripitých dievčat stálo za to. Potom prišli na rad chlapci . Odvážny počin. Hlavný hrdina, aj keď s výzorom rodeného EMAka, predsa len EMAk nebol. Začíname sledovať, ako sa mení, uzatvára sa pred svetom. Komunikuje už len so Sylviou, ružovovlasou dievčinou s maskou na tvári. Samozrejme, rodičia majú obavu, preto robia všetko preto aby ho z toho dostali, aj keď nie práve najšťastnejšou formou, a samozrejme, sledujú pri tom svoje vlastné ciele a záujmy. Film je pretkaný charaktermi a vývinmi postáv. Mení sa on, rodičia, Sylvia. Ako to už býva, na scénu sa dostáva psychiater. Len pre zaujímavosť : viete koľko psychiatrov treba na výmenu jednej žiarovky?? Jedného, ale bude to drahé, neefektívne a žiarovka musí veľmi chcieť. Z môjho pohľadu má film 2 vyvrcholenia. Prvé je pri psychiatričke, rozhovor cez dvere. Druhé je samotný záver. Jakub Gierszal podal perfektný výkon. Jeho záchvaty, stavy, skraty, celkovo postoje, správanie, bol fakt úžasný. Virtálny svet, animácia, avatary, to bolo príjemné osvieženie filmu, ani nie že odľahčenie, ale dostali ste sa do iného sveta. Čo mňa osobne prekvapilo, taká dobrá jedna tretina filmu bola točená cez webkameru. Celkovo, film je určený hlavne mladým, preto aj technika, hudba je ladená do tohto štýlu. Keď už som pri hudbe, skvelá. Vyprava, kostýmy, štandartné. Vedel by som si ten počítačový svet predstaviť pozerať v 3D. Keby som ho mal porovnať, dejovo, ani nie dejovo, myšlienkovo?? asi hej, myšlienkovo by som ho prirovnal k Čiernej labuti. Sledujeme prerod osobnosti, duševné a psychické zmeny. A však Jakubov výkon by som prirovnal k Emili Rose. Doslova naskakujú zimomriavky. Na záver nejaké zhrnutie. Skvelá psychologická dráma, a animovanými prvkami, zasadená do sveta mladých. 4 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavu, Dominika, stvárnil skvělý polský herec Jakub Gierszal. Je skutečně výborný a jeho role citově rozervaného adolescenta není vůbec lehká. Jeho rodiče patří k horní vrstvě, chlapec má doma všechno, na co si pomyslí. Jen to jedno mu chybí - lidská blízkost, láska, cit. A to právě najde v Místnosti sebevrahů, kde se scházejí podobní lidé. Jen tam se cítí svůj a šťasten. Jenže za všechno v životě se platí. I za toto dobrodružství. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Zaujímavá dráma, ktorá vytvára vážnejšiu atmosféru, akú by som čakal, ale nepôsobí najlepším dojmom. Scenáristicky trošku nedomyslené, herci zaujmú, hudba takisto, vizuálne efekty špičkové, dramatická línia filmu dobrá, niekedy to ale zachádza do zbytočných extrémov. Škoda dlžky filmu, mohlo to byť o trochu kratšie a nebrané to celé až takom v príliš vážnom duchu, raz som tento film videl a to pozretie stačilo. Ale nato, že je to Poľská produkcia ma to prekvapilo, najmä tie vizuálne efekty, tie sú fakt úžasné, celkovo hodnotím nadpriemerne. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

První část fakt dobrá, měl jsem chuť dát čtyři hvězdy, ale jakmile se tam začala prolínat i ta virtuální hra, přestávalo mě to pomalu bavit. A dorazilo mě nekonečně končení - měl jsem pocit, že film trvá tak tři hodiny. Takže spíše palec dolů, ale scéna, kdy ten týpek (vypadá trochu jako Justin Bieber!) dává francouzáka bustě Michelangelova Davida, je nezapomenutelná... Dodatek: ještě nechápu, že hlavní hrdina pořád říká, že je gay, ale v podstatě celý film dělá věci kvůli nějaké holce a líbá se s ní a kdovíco ještě. Polská kinematografie je na tom ale podstatně líp než česká. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)

Reklama

Reklama